Arvydo Šliogerio straipsnio „Apie vieną kitą grėsmę Lietuvai“ kritinė analizė

8 psl. / 2040 žod.

Ištrauka

Arvydas Šliogeris straipsnyje „Apie vieną kitą grėsmę Lietuvai“ kalba apie Lietuvą ir apie jos neišvengiamą artėjimą prie susinaikinimo. Jame kalbama apie pagrindines grėsmes, kurios ne tik Lietuvą, bet ir daugelį Europos tautų veda prie išnykimo.
Grėsmės gali būti įvairios: ekonominės, karinės, politinės, socialinės, ekologinės ir kt. Šiame straipsnyje kalbama apie socialines grėsmes nacionaliniam saugumui. Straipsnyje išskiriamos tokios grėsmės, kaip žiniasklaida arba masinės komunikacijos priemonės ir jų turinys, kuriame pilna pornografijos bei smurto. Taip pat valstybėms, o ypač Lietuvai grėsmė yra tai, kad šalyje nėra kritinės masės, kuri gina nerašytą garbės kodeksą.
Šis straipsnis yra aktualus dėl to, kadjame rašoma apie grėsmes, kurios kenkia Lietuvai nuo pat nepriklausomybės atgavimo. Taip pat sudomina tuo, kad jame kritiškai žvelgiama į tai, kas daugumai atrodo normalu ir įprasta, ir tuo, kad pajuokiamai bei pašaipiai žiūrima į minimas grėsmes ir jų sukėlėjus.
Šiame rašto darbe bus stengiamasi suprasti, apie ką kalba autorius ir ką tuo nori pasakyti. Taip pat bus bandoma tai išanalizuoti ir kur su autoriaus mintimis nesutampama – pakritikuoti. Kadangi dauguma autoriaus minčių yra labai neigiamos ir pesimistiškos, bus stengiamasi atrasti dar gerų išlikusių dalykų mūsų tautoje, taip paprieštaraujant autoriui. 


Reziumė

Autorius
skyluk
Tipas
Rašinys
Dalykas
Filosofija
Kaina
€2.05
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 16, 2013
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Filosofija. Analizė apie žmogų.

Filosofija Prezentacija 2014 m. talesfromthecrypt
Žmogus iš kitų gyvūnų išsiskiria savo protiniais sugebėjimais, kalba, kultūra ir socialiniais ypatumais. Visų žmonių populiacija dar vadinama žmonija. Žmoniškumas – moralinė savybė,...

Vincento van Gogh'o kūrinių analizė

Filosofija Referatas 2012 m. coldwater
Tai analitinis darbas, paremtas vokiečių filosofų M. Heideggerio bei H. G. Gadamerio idėjomis apie meną. Darbo objektas – vieno iš žymiausių postmodernistų, tapytojo...