Pat Moon „Neskaityk šitos knygos“ analizė

6 psl. / 1920 žod.

Ištrauka

Apie knygą. Knyga parašyta dvylikametės Kikilės Alyvos pensytės. Ji, paauglei būdingu stiliumi, rašo pati apie save. Tai jos istorija, jos kasdieninis gyvenimas. Jau pats knygos pavadinimas byloja („Neskaityk šitos knygos“), kad tai yra autorės dienoraštis ir jį skaityti niekam nevalia.
Šitą knygą pasirinkau atsitiktinai, bet, manau, neapsirikau. Drąsiai galiu sakyti, kad man patiko. Įdomi kūrinio parašymo forma – tai, kad dienoraštis, o labiausiai patiko, kad paties vaiko akimis atskleidžiamas požiūris į jį ištinkančius įvykius, aplinkinius asmenis. Tai mergaitės pasvarstymaiapie sau artimą aplinką – šeimą, draugus, taip pat api praeitį bei ateities perspektyvas. Ši knyga atskleidžia pagrindinės veikėjos, kuri ir parašė šią apysaką, būseną, jauseną, tai kaip ji mato pasaulį, ko ji tikisi iš aplinkos ir kokius tikslus, siekius kelia pati sau.
Knyga žavi, lengva ir šmaikšti – ne vienoje vietoje privertė nusišypsoti. Jos įdomumas bei originalumas slypi jos siužeto paprastume. Čia nėra jokių fantastinių detalių, išskyrus tai, kad „sužmoginami“ gyvūnai ir ypač vaizdingai atskleisti personažų charakteriai.
Turinio atpasakojimas. Pagrindinė knygos heroja Kikilė Alyva Pensytė gyvena Flečlyje, Anglijoje. Ji gyvena su mama – Debora Ona Pensiene ir netikra (kaip ji pati sako „įvaikinta“) močiute Alyva Marija Makėjiene, -inoma kaip Molė. Mergaitės tėtis, jos žiniomis, miręs iki jai gimstant. Geriausiu savo draugu ji laiko triušį Gremą. Geriausia klasės draugė- Kasandra Džeinė Ovensytė, vadinama Kese, su kuria Kikilė pažystama nuo trejų metų. Mergaitė nupiešia triušį ant Anglijos karalienės galvos ir tada močiutė Molė padovanoja jai sąsiuvinį, kuriame ši galėtų piešti. Kikilė nusprendžia, kad piešimui sąsiuvinys pernelyg gražus ir nusprendžia jame aprašyti savo gyvenimą, lūkesčius. Mergaitė sąsiuvinyje kaupia visus patirtus įvykius ir slapčiausias mintis. Ji nurodo savo tikslų amžių – 11 metų, 11 mėnesių ir 3 savaitės, kai pradeda rašyti savo dienoraštį.


Reziumė

Autorius
dainius
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.05
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 11, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai

Knygos ,,Lobių Sala" analizė

Literatūra Konspektas 2020 m. majus
Neskaitėte knygos ,,Lobių sala"? Ne bėda. Visas šis referatas padės Jums aiškiai ir lengvai suprasti šios knygos turinį ir prasmė. Nereikės net skaityti,...