Kodėl žmogus turi įsipareigoti tėvynei?

2 psl. / 652 žod.

Ištrauka

Kiekvienas turi tėvynę, kurią jam likimas paskiria gimstant. Tai gimtieji namai, kuriuose žmogus auga, bręsta, pradeda savo gyvenimą, todėl ji tokia svarbi kiekvieno gyvenime. Už suteiktą priglobstį žmogus jaučiasi dėkingas tėvynei, jaučia pareigą jai. Taigi, kodėl svarbu jausti atsakomybę už gimtąją žemę ir jos likimą ir kaip turime atlikti savo, kaip piliečio, pareigą?
Pirmiausia, turime skiepyti savo meilę gimtinei kitiems, kad būtų ugdomas žmonių patriotiškumas ir pagarba Lietuvai. Meilė savam kraštui auga nereikalaudama jokios naudos. Ji gimsta iš dėkingumo už supančią aplinką, už valstybėje gyvenančius žmones, kurie yra mūsų draugai, mylimieji, ir tai, kad mūsų gyvenimas priklauso nuo to, kur gyvename, kur mūsų namai. Kiekvienam yra būtina gerbti ir mylėti savo žemę, taip pat savo jausmus, skiriamus jai, perduoti artimiesiems, pažįstamiems, skleisti patriotizmą visur, kad kiekvieno širdyje atsirastų vietos Lietuvai. Labai nuoširdžią meilę ir patriotiškumą savo eilėmis išsakė romantikas Jonas Mačiulis – Maironis eilėraščiuose „Lietuva brangi“, „Taip niekas tavęs nemylės“.


Reziumė

Autorius
sigitatita
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.08
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 9, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
bhgf

Susiję darbai

Kodėl žmogus gamtoje atsigauna?

Literatūra Rašinys imjura
Gamta yra neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis. Juk jau nuo seno žmogus ir gamta yra glaudžiai susieti. Čia mūsų protėviai medžiojo, rinko uogas, grybus....