Neretai sakoma, kad įvairūs paminklai ir skulptūros virsta tiesiog nieko nereiškiančiais aikščių ir parkų ženklais. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, argumentuotai pritarkite šiai minčiai ar ją paneikite

1 psl. / 610 žod.

Ištrauka

Aplankydami įvairiaspalves užsienio šalis, pirmiausia mus sudomina miestų architektūra. Nuvažiavus į Briuselį kone didžiausia atrakcija yra pamatyti originalią, bronzinę Žeromo Diukenua besišlapinančio berniuko skulptūrą, ko kituose miestuose neįmanoma išvysti. Kiekvienas miestas ir miestelis turi savo simbolius. Juk kiekvienas miestas yra skirtingas ir originalus, turi savo unikalumą ir savitumą, todėl paminklų ir skulptūrų dėka, miestai niekada nevirs nieko nereiškiančiais aikščių ir parkų ženklais.

Sovietmečio laikotarpiu buvo bandoma sunaikinti įvairius paminklus ir skulptūras, nes tuo metu sovietams šie nuostabūs simboliai nieko nereiškė. Lemtingoji 1939 metų birželio 15 diena, kai į mūsų mažąją Lietuvėlę įsiveržė negailestingoji Raudonoji armija. Šiuolaikiniam jaunimui net iš senelių ir prosenelių pilnų skausmo pasakojimų sunku įsivaizduoti ką patyrė lietuviai. Susėdusios prie židinio, gerdamos skaniąją močiutės Valerijos mėtų arbatą, šnekučiavomės apie praeitį. Vos tik paklaususi apie sovietmečio laikotarpį, kai sovietai visokiais būdais bandė sunaikinti ir taip mažą Lietuvą, močiutė apsipylė karčiomis ašaromis. Iš ilgų jos pasakojimų supratau, jog man, jaunam ir daug ko nepatyrusiam žmogui, sunku įsivaizduoti kas dėjosi Lietuvoje. Norint sumenkinti mūsų tėvynę, buvo vykdomi trėmimai, į kuriuos pateko net mano senelis. Mūsų giminės, artimieji iškentė graudinantį laiko tarpą, bet žinote, kai užsiveria vienos durys, atsiveria kitos, žadančios geresnę ateitį. Taip atsitiko ir su mumis, kai 1990 metų kovo 11 dieną atgavome nepriklausomybę. Manau, jog paminklai ir skulptūros buvo griaunamos bandant sumenkinti ir sunaikinti Lietuvą, bet tik mūsų tautos vieningumu mes laimėjome ir dabar esame laimingi, jog gyvename nepriklausomoje Lietuvoje.


Reziumė

Autorius
ėlivod
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.08
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 23, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
1 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
puiku

Susiję darbai