Ar sunku jaunam žmogui nepaklysti?

2 psl. / 673 žod.

Ištrauka

Visais laikais žmonės norėjo būti laimingi, svajojo apie geresnį gyvenimą, geresnius laikus. Žmonės turėjo daug svajonių, užsibrėžtų tikslų, kuriuos norėjo įgyvendinti. Dažnai jaunas žmogus siekdamas geresnės ateities susidurdavo su įvairiais sunkumais. Daugelis bijojo suklysti priimant svarnius sprendimus nulemiančius ateitį. Gyvenimas visada buvo pilnas iššūkių, todėl dažnai jaunuoliams nelengva pasirinkti teisingą gyvenimo kelią, sunku apsispręsti, kaip elgtis, kokiu žmogumi būti, kad nereiktų gailėtis.

Kartais žmogui sunku pasirinkti teisingą gyvenimo kryptį. Intelektualinio romano kūrėjo Vinco Mykolaičio Putino psichologiniame romane “Altorių šešėlį” vaizduojami žmogaus sunkumai, vidinė kova dėl noro suderinti kunigo ir poeto veiklą. Pagrindinis veikėjas Liudas Vasaris yra jaunas, jautrios sielos žmogus. Įstojęs į kunigų seminariją jis stengiasi tapti geru kunigu ir šalies labui atsidavusiu poetu. Tačiau labai greitai jis supranta, kad tarp seminarijos sienų jis jaučiasi svetimas, skambalo dūžiai neramina jo širdies. Liudo Vasario viduje atsiranda sumaištis, jis jaučiasi pasimetęs dėl savo sprendimo būti kunigu. Jis supranta, kad seminarijos aplinka nesuteikia jam laisvės kurti. Liudas Vasaris būdamas drovus nėra pasiryžęs mesti seminariją, nes jaučia didelį spaudimą iš socialinės aplinkos.


Reziumė

Autorius
evelly
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 25, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Su kokiais sunkumais susiduria jaunas žmogus?

Literatūra Rašinys rugilė b
Jaunystė - laikas, kai nerūpestinga vaikystė ir paauglystė praeina, tačiau žmogus dar negali turėti stabilaus gyvenimo, kaip vidutinio amžiaus žmonės, kada dažniausiai pirmą...