Socialinė migracijos nauda

4 psl. / 1351 žod.

Ištrauka

Migracija šiuolaikiniame globalėjančiame pasaulyje yra neišvengiamas ir vis labiau plintantis reiškinys. Atsivėrus sienoms, plintant techniniams laimėjimams, tobulėjant transporto infrastruktūrai judėjimas iš vienos valstybės į kitą tapo kaip niekad paprastas. Žmogus, turėdamas noro ir galimybių, be vargo gali pasiekti bet kurį pasaulio kraštą.

Ši kolektyvinė autorių knyga apie socialinę pašalpą ir paramą migrantams Europos sąjungoje yra gan aktuali šių dienų kontekste. Šiuolaikiniame pasaulyje migruojantys žmonės nebestebina nieko. Vieni migruoja siekdami didesnio darbo užmokesčio ar valstybės socialinės paramos, kiti bėga toliau nuo karinių konfliktų, dar kiti keliasi ten, kur gerbiamos žmogaus teisės. Migracija tapo kasdien sutinkamu reiškiniu, nuolat linksniuojamu žiniasklaidoje bei politinėje darbotvarkėje.

Europos Sąjunga vienija ir jungia net 28 Europos valstybes, bei vis dar vykdo plėtrą. Valstybės narės turi bendrą rinką, valiutą, tam tikrose srityse ir bendrą politiką. Šengeno sutartį pasirašiusios valstybės yra panaikinusios sienų kontrolę. Ši ekonominė sąjunga užtikrina laisvą asmenų, prekių ir paslaugų bei kapitalo judėjimą. Taigi Europos piliečiai gali laisvai studijuoti, dirbti, kurti verslus ir gyventi kitose valstybėse narėse. Toks sienų nebuvimas palengvina asmenų migraciją, tačiau susiduriama su aibe problemų. ES sudaro gan skirtingų dydžių bei ekonominių galių valstybės. Vienos iš jų labiau išsivysčiusios, kitos- mažiau. Tad natūralu, kad ir čia kyla daug neaiškumų, ypač kalbant apie migrantų socialines privilegijas bei pragyvenimo lygį.

Knygoje gvildenamos iki šiol plačiai nenagrinėtos, tačiau aktualios problemos, su kuriomis tenka susidurti migrantams, bei nagrinėjami ES institucijų priimami sprendimai toms problemoms spręsti.


Reziumė

Autorius
bluett
Tipas
Rašinys
Dalykas
Politologija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 22, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Socializmo sistema ir jos raida šaltojo karo metais

Politologija Prezentacija evitkus
Komunistų valdžios įsitvirtinimas Vidurio ir Pietryčių Europos šalyse Stalininio socializmo statybos Europos “liaudies demokratijos” šalyse bruožai ir ypatybės “Atšilimo” politikos atgarsiai Europos “liaudies...

Migracijos iššūkiai XXI amžiaus Europoje

Politologija Kursinis darbas 2016 m. salvete
TEMOS AKTUALUMAS. Nuo seniausių laikų žmonės keitė savo nuolatinę gyvenamąją vietą dėl įvairių priežasčių: pakitęs klimatas, karai, asmeniniai santykiai, ekonomika. Toks asmenų judėjimas...