Leonardo da Vinčio gyvenimas ir kūryba

4 psl. / 838 žod.

Ištrauka

Leonardas da Vinčis- ankstyvas Brandžiojo Renesanso pirmtakas ir vienas iš šios epochos idealų. Jis išmanė daugybę mokslų ir menų. L. Da Vinčis buvo puikus italų tapytojas ir architektas, be to, inžinierius, matematikas, botanikas, muzikas, skulptorius, kartografas, poetas, išradėjas ir filosofas.

Šis universalus žmogus gimė 1452 m. balandžio 15 d. Anchio kaime netoli mažo Vinčio miestelio Toskanoje, 30 km nuo Florencijos. Per savo gyvenimą jis daugiausiai gyveno Florencijoje bei Milane. Leonardas buvo nesantuokinis vaikas ir augo tėvo šeimoje. Jis turėjo dvylika seserų ir brolių. L. Da Vinčis lankė kaimo pradžios mokyklą ir gana sunkiai išmoko rašyti, skaityti (itališkai) ir skaičiuoti. Nors gavo minimalų išsilavinimą, jis vis dėlto vėliau gyvenime pats pramoko lotyniškai, kad galėtų skaityti klasikus. Ankstyvoje vaikystėje jaunojo dailininko pasaulėžiūrai didelę įtaką padarė dėdė Frančeskas, su kuriuo jis praleisdavo daug laiko. L. Da Vinčio tėvas notaras ir raštvedys Seras Pjeras pastebėjęs, kad jo vaikas apdovanotas nepaprastais gabumais, kiek įmanydamas rūpinosi sūnaus išsilavinimu.


Reziumė

Autorius
lana1995
Tipas
Rašinys
Dalykas
Istorija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 19, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Mano autoritetas - Leonardas da Vinčis

Istorija Prezentacija 2015 m. jussted
Išsamus aprašymas apie Leonardą da Vinčį. Aprašomas jo gyvenimas, veikla, pasiekimai, jo gyvenimo istorija. Darbas buvo puikiai įvertintas, sulaukė pagyrų.

Alžyro ir Irako karai

Istorija Prezentacija eveliinaa
Alžyro karas arba Alžyro Nepriklausomybės karas (1954–1962) buvo partizaninio karo ir terorizmo prieš civilius gyventojus iš abiejų pusių bei kovų tarp Prancūzijos armijos...