Žmonių tarpusavio santykiai J. Biliūno kūryboje

2 psl. / 643 žod.

Ištrauka

Kasdieniame gyvenime sutinkame įvairių kartų žmonių – didelį patirties bagažą sukaupusių senolių, jaunų moksleivių ar vidutinio amžiaus dirbančių suaugusiųjų. Su vienais mus sieja darbo, draugystės ar giminystės ryšiai, su kitais tik pasisveikiname ar tiesiog prasilenkiame viešojoje erdvėje. Visgi ar jaunoji karta vertina ir gerbia daugumą sutiktųjų, už kuriuos yra keletą dešimčių metų jaunesni? Būtent Jonas Biliūnas – XlX amžiaus pabaigos kūrėjas, žymus lietuvių realizmo srovės atstovas – gvildena žmonių tarpusavio santykius ir aprašo skaudžią socialinę bei kartų problemą savo novelėje „Ubagas“. Čia supažindinama su vieno iš pagrindinių veikėjų Petro Sabaliūno gyvenimu anksčiau, kai dar augino mažus vaikus, ir dabar, kai sūnus išvarė jį iš namų ir privertė elgetauti.


Reziumė

Autorius
godaa7
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 27, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Jonas Biliūnas. Biografija ir kūryba.

Literatūra Prezentacija 2017 m. tarzanas
Prezentacija skirta pristatyti J.Biliūno gyvenimo faktams bei nuveiktiems darbams. Paminėtos garsiausio novelės bei apysakos. Visa informacija yra surinkti iš patikimų šaltinių, tarp kurių...

Moraliniai priesakai Jono Biliūno kūryboje

Literatūra Konspektas 2022 m. Ignas_L
Pateikiami trys moraliniai/krikščioniški priesaikai pasireiškiantys Jono Biliūno kūryboje. Kiekvienas priesaikas pagrindžiamas literatūrinio rašinio pastraipos stiliumi.