Šiuolaikinis menas

4 psl. / 840 žod.

Ištrauka

Šiuolaikinis menas įkvėpia, sukelia įvairius vidinius jausmus, apmąstymus. Menininkai retai siekia grožio. Tikslas yra perduoti žinią visuomenei, bei išreikšti save, savo idėjas.

Taigi kas, iš tikrųjų, yra tas šiuolaikinis menas? Šiais laikais menas gali peržengti bet kokias moralės ar estetikos ribas. Internetinėje svetainėje www.ve.lt, straipsnyje: „Šiuolaikinis menas: dvasios niežulys ar visatos fenomenas?“ rašoma: „Parodose eksponuojamos skardinės su užrašu: "Autentiškas menininko šūdas", lipdomos skulptūros iš mėsos, menininkas žiūrovams stebint diria sau odą.“ Kiekvienas žmogus iš tiesų atsirenka kas jam įdomu. Kaip ir menininkas, kiekvienas kuria unikaliai. Neretas neįsivaidzuoja kito saviraiškos ar atsipalaidavimo būdo. Straipsnyje www.delfi.lt žinoma lietuvių tapytoja Miglė Kosinskaitė sako: „Man Dievas davė profesiją, kurioje galiu realizuoti save su kaupu. Manau, kad tai, ką žmonės išlieja dienoraščiui, aš tiesiog sudedu į savo kūrybinį darbą. Mano emocinės būsenos, nuostatos ir troškimai atsispindi vaizduojamuose personažuose. Tas kasdienis ‚,tepimas“ yra psichoterapija, gydanti nuo visų įtampų, nervų, blaškymosi. Taigi manau, kad neįmanoma tiesiog įvardinti kas tai yra, kad visi tam pritartų. Yra daug skirtingų ir teisingų nuomonių kas tai yra šiuolaikinis menas.


Reziumė

Autorius
airau
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.08
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 28, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Puikus puslapis, viskas vyksta greitai ir sklandžiai, dėkui jums.

Susiję darbai

Menas šiuolaikinio žmogaus gyvenime

Literatūra Rašinys invinoveritas
Menas bendriausia ir populiariausia prasme žmogaus kūrybinės veiklos estetinė – sensualinė išraiška. Menas daro žmogaus gyvenimą įdomesnį, prasmingesnį. Pats gyvenimas yra menas. Jį...