Karo tema aktuali ir šiandien. Ar pritartumėte Radvano požiūriui į karą poemoje „Radviliada"?

3 psl. / 1093 žod.

Ištrauka

Mano kalbėjimo tikslas yra atskleisti tai, koks karo aktualumas yra šiomis dienomis ir ar pritariu Radvano požiūriui į karą vaizduojamam poemoje „Radviliada“.

Karas vienodai apmokestina visus: iš vyrų paima kraują, iš moterų ašaras. (Britų satyrikas William Makepeace Thackeray). Karas šiomis dienomis gal ir nėra toks aktualus, kaip buvo senovėje, tačiau niekada negalima pamiršti to, kas buvo. Juk niekas negali žinoti, kada ir mus, šiuolaikinę tautą, užklups nauja karo banga. nes karas atneša ne tik pergales ir laimę. Jis pirma pasiglemžia daugybės nekaltų žmonių gyvybes bei visą jų per gyvenimą sukauptą turtą. Karas kuo puikiausiai yra pavaizduotas farsaus rašytojo Jono Radvanos poemoje „Radviliada“. Tad šiandien savo viešąjame lietuvių kalbos kalbėjime ketinu šnekėti apie tai, koks karo aktualumas yra šiomis dienomis ir ar pritariu Radvano požiūriui į karą vaizduojamam poemoje „Radviliada“. Savo mintis pagrįsiu poemos faktais.


Reziumė

Autorius
natasa369
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 4, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Ar vaikystėje / paauglystėje susiformavęs įprotis rašyti trumpąsias mobiliojo telefono žinutes be skyrybos ženklų, be didžiųjų raidžių, be diakritinių ženklų, vartojant netaisyklingas arba mažai žinomas santrumpas gali pakenkti jaunosios kartos rašymo įgūdžiams? Argumentuotai išsakykite savo požiūrį

Lietuvių kalba Rašinys 2015 m. lavex123
Šis darbas yra 2015 m. 12-okų kalbėjimas. Rašiau šį kalbėjimą pažįstamam, todėl teko girdėti , kad darbas buvo įvertintas aukštu balu.