Sovietinė propaganda Lietuvoje

3 psl. / 659 žod.

Ištrauka

Sovietiniu laikotarpiu propaganda buvo svarbus veiksnys. Propaganda buvo siekiama parodyti, kad Sovietų Sąjunga yra geresnė, galingesnė nei buvo iš tikrųjų. Propagandos skleidimo būdų buvo daug. Spauda buvo vieta, kur propaganda vešėti vietos turėjo daug.

Svarbus propagandos aspektas buvo Vakarų pasaulio vaizdavimas, jo sumenkinimas, Sovietų Sąjungos gyvenimo lygio, pažangos iškėlimas.

1975 m. rugpjūčio mėn. žurnale „Mokslas ir technika“ daug dėmesio skiriama Sovietų Sąjungai, jos lyginimui su vakarais. Šiame žurnale daugiau dėmesio yra skiriama ne Vakarų sumenkinimui, o savos šalies iškėlimui. Žurnale aukštinama technologijų pažanga, sakoma, kad ji yra tokia didelė dėl protingų sovietinių žmonių nutarimų: „Viena lemiamų mokslo ir technikos pažangos spartinimo bei efektyvumo didinimo susivienijimuose sąlygų kaip tik yra racionalus gamybos organizavimas.“ Nieko nėra pasakoma, kas konkrečiai organizuoja gamybą, ar organizavimas nėra nukopijuotas iš Vakarų. Kita vertus, tai, kas yra aprašoma kaip „mokslo ir technikos spartinimas bei efektyvumo didinimas“, gali būti tik menki pokyčiai, kurių pažangesnės šalys nė nepastebėtų.


Reziumė

Autorius
kablelis
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 8, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Kodėl aš didžiuojuosi Lietuva?

Literatūra Rašinys ganesas
Lietuva – mano gimtinė, šalis, kurią aš labai branginu. Meilė tėvynei - tai jausmas, kurio su niekuo nesupainiosi. Tai didžiulis prisirišimas prie aplinkos,...

Sovietinė propaganda filmuose

Literatūra Rašinys kablelis
Filmų kūrėjai Sovietų Sąjungoje privengė rodyti daug propagandos, bet, ko gero, kiekviename filme jos būtų galima atrasti. Vakarų pasaulio filmuose apie Sovietų Sąjungą,...