Kuo emigracija yra žalinga kalbai bei žmogui?

1 psl. / 627 žod.

Ištrauka

Temą apie emigrantus pirmiausia pasirinkau todėl, kad ji man užkliuvo iš pirmo žvilgsnio, jaučiau, kad noriu šia tema šnekėti. Kita priežastis ta, kad dalis mano giminių yra išvažiavę į užsienį ir nors šneka lietuviškai, nepamiršo gimtosios kalbos, tačiau neaišku, kaip bus su jų ateinančioms kartomis. Man svarbu, kas laukia mano kalbos ateityje. Labai tikiuosi, kad ji išliks tokia skambi, kad menininkai ir toliau kurs dainas bei rašys eilėraščius. Ir kad ją mylėsiu ne tik aš, bet ir mano tautiečiai, netgi tie, kurie palieka Lietuvą. Nors kai kuriems vis dažniau kyla klausimas apie gimtosios lietuvių kalbos svarbą, jos egzistavimą tolimesniais laikais ar visišką išnykimą. Vykstanti globalizacija kelia grėsmę mažų šalių kalbai. Lietuvą galimą priskirti prie tokių šalių.


Turinys


Reziumė

Autorius
coliukee
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 20, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
1 psl.

Susiję darbai

Lietuvoje tarmės laikomos didele vertybe ir saugotinu kultūros paveldu, bet viešumoje, žiniasklaidoje vartotina tik bendrinė, griežtai norminė kalba. Kokią įtaką ši kalbos politikos nuostata daro galimybėms puoselėti ir kalbą, ir jos tarmes?

Lietuvių kalba Rašinys 2015 m. emilijaema
Lietuvoje tarmės laikomos didele vertybe ir saugotinu kultūros paveldu, bet viešumoje, žiniasklaidoje vartotina tik bendrinė, griežtai norminė kalba. Kokią įtaką ši kalbos politikos...