Filmo „Rambo III“ recenzija

4 psl. / 930 žod.

Ištrauka

„Rambo III“ filmas buvo sukurtas 1988 metais, vykstant Šaltajam karui, tarp dviejų pasaulinių supervalstybių Amerikos ir SSRS. Šis laikotarpis gan sudėtingas ir trapus abiejų valstybių užsienio politikai. „Rambo III“ filmas, kitaip vadinamas kaip „Pirmasis kraujas III“, atskleidžia tikro kario, amerikiečio, kovą prieš blogį – sovietų karius. Sovietų pradėtas karas Afganistane tik dar labiau pablogina ir taip įtemptą situaciją pasaulyje. Vykstantys nuolatiniai šnipinėjimai, slaptos karinės informacijos saugojimas, masinis politinis teroras ir agresyvi antireliginė kampanija prieš afganistaniečius: buvo viešai deginamas Koranas, žudomi islamo imamai, ar išžudomi ištisi klanai. Tai tik keletas iš daugelio aspektų atsispindinčių tuo laikmečiu vyravusius politinius žaidimus. Būtent čia atsiranda pagrindinis filmo veikėjas: galiūnas Džonas Rambo. Jis vienas sugeba nugalėti visą armiją ir atlikti jam paskirtą misiją. Jis išvyksta į Afganistaną tuomet, kai sužino, jog jo bičiulis pulkininkas yra pagrobtas ir atsidūręs sovietų kariuomenės nelaisvėje. Filme atskleidžiamas sovietų melas, propaganda, neigimas žudant nekaltus Afganistano žmones, taip sudarant prastą šios šalies įspūdį. Tačiau pagrindinis personažas gana lengvai ir idealistiškai sugeba susitvarkyti su šia vykdoma neteisybe ir kartu su mudžachedais laimi kovą prieš tarybinę armiją lokalioje kovoje. Ironiškas faktas, kad tarybinės armijos iš Afganistano išvedimas prasidėjo 10 dienų prieš filmo premjerą.

Filmas baigiasi citata: „Šis filmas yra skirtas narsiems Afganistano žmonėms“, tačiau kai jis pirmą kartą 1988 metais buvo išleistas dedikacija skambėjo taip: „Šis filmas yra skirtas drąsiems mudžachedo kovotojams Afganistane“. Tokie pakeitimai buvo padaryti, todėl nes mudžachedo kovotojai buvo susiję su rugsėjo 11-tosios išpuoliais.


Reziumė

Autorius
liberte
Tipas
Rašinys
Dalykas
Kinas
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 23, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Filmo "Drive" ("Važiuok") recenzija

Kinas Rašinys chewbacca
Filmas „Važiuok“ sukurtas 2011 metais pagal James Stallis novelę „Drive“ režisieriaus Nicolas Winding Refn. Jis susilaukė daug ir labai prieštaringų žiūrovų vertinimų dėl...