Ar literatūra auklėja žmogų?

2 psl. / 561 žod.

Ištrauka

Žymus rusų rašytojas Maksimas Gorkis yra pasakęs „Išauklėti kultūringą žmogų padeda dvi jėgos: menas ir mokslas. Abi šios jėgos susijungia knygose“. Literatūroje slypi mūsų protėvių išmintis ir ja naudosis dar ne viena žmonių karta,tad norint tapti išsiauklėjusiu žmogumi,būtina skaityti knygas.Tai kaipgi Literatūra auklėja žmogų?

Visų pirma, literatūra mums padeda suprasti pasaulį. Nes gyvenime mes kiekvieną dieną susiduriame su sunkumais ir išbandymais. O knygos mums duoda patarimų, kuriuos galime pritaikyti savo gyvenime ir taip įveikti sunkumus, ir kasdieninius rūpesčius. Skaitydami, mes gauname nuostabią dovaną - tai kitų žmonių išmintį, kuria galime vadovautis įvairiausiose gyvenimo srityse. Fransis Bekonas yra pasakęs: knygos - minties laivai, plaukiojantys laiko bangomis ir rūpestingai gabenantys savo brangų krovinį iš kartos į kartą. Šiuolaikiniame gyvenime daugelis žmonių daug dėmesio skiria karjerai ir materialiniams dalykams, todėl kartais nuo to nukenčia. O sia mano nuomone patvirtina Bibilja. Kurioje yra sukaupta visa žmonijos išmintis. Joje gausu pamokymų, kurie mus skatina susimastyti ir pasimokyti iš svetimų klaidų.Vienas iš jų sako kad visų blogybių šaknis yra meilė pinigams. Kai kurie, jai pasidavę, nuklydo nuo tikėjimo ir patys save drasko daugybe kančių.“.Pinigai tampa tokie svarbūs, kad daugelis net pasiryžta meluoti, sukčiauti, papirkinėti, šmeižti ar žudyti, kad tik jų turėtų kuo daugiau. Meilė pinigams galiausiai sudievinama. Tai turėdamas omenyje, apaštalas Paulius kalbėjo, kad „visų blogybių šaknis yra pinigai“.. Taip pat skaitymas turi daug įtakos žmogaus socialiniame gyvenime ,nes skaitant mes suipažįstame su bendravimo kultūra,empatija.Taigi knygos yra vienas iš vertingiausių dalykų pasaulyje, kurių dėka mes susipažįstame su realybe. Ir įgyjame daug patirties kuri yra labai svarbi kiekvieno žmogaus gyvenime.


Turinys

  • Ižanga.
  • Dėstymas 1 : Visų pirma, literatūra mums padeda suprasti pasaulį.
  • Dėstymas 2: Kitas argumentas kuris patvirtina tiesą,kad lietratūra turi didelės įtakos žmogaus formavimuisi, yra vertybių ugdymas.
  • Išvados.

Reziumė

Autorius
dita123
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 28, 2018
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Anot literatūrologo, rašytojo regimanto tamošaičio, ,,Atsiremdami į klasiką mes daromės tiesūs, teisingi, mūsų mintis atranda tikrąsias vertybes ir per jas randame kelią į kitą žmogų“. Argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite.

Literatūra Rašinys kristale10
Gyvename moderniame informacinių technologijų amžiuje, kuriame, deja, knygoms vietos lieka vis mažiau. Televizija, kompiuteriai, mobilieji telefonai pastaruoju metu daug labiau vertinami nei knygų...