Ar pritartumėte žodžiams „...žmogų net ir klystkeliuos tamsiuos/Ne taip jau paprasta ir lengva paklaidinti“

1 psl. / 438 žod.

Ištrauka

Žmogui gyvenime dažnai tenka atsidurti kryžkelėse, nežinant, kurį kelią vertėtų pasirinkti. Tuomet jis prašo pašalinių ar net antgamtiškų galių pagalbos. Šios jėgos gali labai lengvai suklaidinti žmogų. Ar išties taip paprasta pakeisti žmogaus sprendimus?

Žmogus – vienintelė gyva būtybė, kuriai Dievas davė galią mąstyti ir jausti. Gal būtent todėl jausmai ir norai dažnai prieštarauja vieni kitiems ir lemia žmogaus nuklydimus. Getės „Fauste“ pagrindinis veikėjas Faustas parduoda savo sielą Mefistofeliui už galimybę pažinti pasaulį. Faustas, ir pats nesuprasdamas, paaukoja ne tik sielą, bet ir meilę Margaritai, galimybę su ja sukurti šeimą. Dabar, kai sutartis jau sudaryta, per vėlu ką keisti – galia įgauta ir Faustas gali ja naudotis. Kaip bebūtų, žmonėms nėra suteikta galimybė viską pažinti, kitaip tariant, būti dievais. Ši mintis nuolat traukia žmogų, jis nori pasijusti lygus su Kūrėju. Tokie norai ir pastuma pražūtingiems sprendimams. Kai sielą užvaldo troškimai, labai lengva paklysti, „pamesti“ teisingą kelią.


Reziumė

Autorius
dovlek
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 9, 2018
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
1 psl.

Susiję darbai

Kalbotyros mokslų atstovas Deividas Kristalas teigia: ,,Pabandykite įsivaizduoti, kas nutiktų, jeigu anglų kalba ir toliau plistų kaip iki šiol. Galbūt kada nors tai būtų vienintelė kalba, kurios reikėtų mokytis , o jei taip nutiktų, tai būtų didžiausia pasaulį kada nors ištikusi nelaimė. Ar pritartumėte šiai minčiai? Argumentuokite savo požiūrį

Literatūra Rašinys eha112
Be abejo, tai būtų kada nors pasaulį ištikusi labai didelė nelaimė. Aš visiškai pritariu kalbotyros mokslų daktaro minčiai ir pabandysiu argumentuoti kalbininko mintį...

Ar vaikystėje / paauglystėje susiformavęs įprotis rašyti trumpąsias mobiliojo telefono žinutes be skyrybos ženklų, be didžiųjų raidžių, be diakritinių ženklų, vartojant netaisyklingas arba mažai žinomas santrumpas gali pakenkti jaunosios kartos rašymo įgūdžiams? Argumentuotai išsakykite savo požiūrį.

Literatūra Rašinys 2015 m. laukineorchideja
Tai 12-os klasės lietuvių kalbos įskaitos tema (nr. 7) apie netaisyklingų mobiliųjų žinučių įtaką jaunimo raštingumui.