Vilijamas Goldingas ,,Musių valdovas“ analizė

1 psl. / 522 žod.

Ištrauka

Aš perskaičiau Vilijamo Goldingo knygą ,,Musių valdovas“. Šia knygą pasirinkau, nes patarė draugas sakydamas jog ši knyga jam buvo labai įdomi ir skirta mūsų amžiui (man yra 16 metų). Tačiau aš su juo drįsčiau nesutikti, nes ši knyga puikiai tiktų ir suaugusiems. Knyga išleista du tūkstančiai šešioliktais metais leidykloje Alma litera. Iš vis šioje knygoje yra trys šimtai dvylika puslapių.

                              Viljamas Goldingas gyveno 1911 – 1993m. Jis rašė poemas, noveles ir romanus. Viljamas 1983 metais gavo Nobelio premiją už indėlį į literatūrą. Jis yra parašęs ne vieną romaną, tačiau pirmasis jo romanas „Musių valdovas“, parašytas 1945 metais, išgarsino jį visame pasaulyje.

                             Knyga ,,Musių valdovas“ yra filosofinis - alegorinis romanas. Romanas yra apie nedidele grupę miesto berniukų, skridusių lėktuvu, kuris taip ir nepasieke savo tikslo, sudužo kažkur Ramiojo vandenyno saloje. Grupelė berniukų liko gyvi. Galima tik bandyti spėlioti, kodėl vaikai lėktuve buvo vieni ir kur jie skrido. Visas knygos veiksmas vyksta negyvenamoje saloje. Veiksmo laikas yra karo metai. Pagrindiniai romano „Musių valdovas“ veikėjai: Ralfas ir Džekas. Jie buvo labai geri draugai, tačiau giliai širdyje jautė vienas kitam neapykantą, kuri dėl valdžios troškimo po truputį kilo į paviršių. Ralfas – gėrio ir tvarkos saugotojas. Jam svarbiausia grįžti į civilizaciją, ten kur ankščiau jie gyveno.


Reziumė

Autorius
tauciukas2001
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 30, 2019
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
1 psl.

Susiję darbai