Egoizmas ir altruizmas šiais laikais ir mituose

2 psl. / 514 žod.

Ištrauka

Galaktika yra didžiulė. Artėjant link mūsų ji turi saulės sistemą. Saulės sistemoje, aplink saulę sukasi daug planetų. O viena iš šių planetų yra Žemė. Aplink Žemę yra daugybė žvaigždžių. O žemėje daugybė žmonių. Tie žmonės dar skistomi pagal daugybę kriterijų, o vienas iš kriterijų yra egoizmas ir altruizmas.

Turbūt ne kartą esame išgirdę replikų „koks tu egoistas“ arba „šiame pasaulyje mažai altruistų“, bet ar žinome ką jie reiškia? Egoizmas tai žmogaus savanaudiškumas. Pirmenybės teikimas sau, o ne kitiems. Manau tikrai aplink mus yra tokių žmonių. O gal būt, toks esi tu? Altruizmas —  priešingybė egoizmui. Tai nesavanaudiškas elgesys, rūpinimasis daugiau kitais negu savimi. Šiais laikais mažai tokių žmonių mūsų tarpe. Daug kas galvoja, kad galbūt yra labiau altruistai, bet ieškodami atsakymų į tai, daugiau randa savyje egoizmo, negu altruizmo. Ne tik šiais laikais, bet ir senovėje jau buvo skirstoma į egoistus ir altruistus. Taigi kokiuose mituose atsiskleidžia šios savybės.


Reziumė

Autorius
eva_d-e
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 1, 2019
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Ar sunku šiais laikais būti geru žmogumi?

Literatūra Rašinys wanilaface
Gerumas - tai vertybė, kuri pasireiškia tuomet, kai sugebame duoti visiškai nesitikėdami atlygio. Tai viena iš geriausių žmogaus būdo savybių, kurios dėka gebame...