Žmogaus vertės matas šiuolaikiniame pasaulyje

2 psl. / 779 žod.

Ištrauka

Vertybės, vertė... Kas yra vertinga? Kodėl žodžiai – vertinimo įrankis? Atrodytų , kas vertinga ir turėtų išlikti vertinga, Deja taip nėra. Egoistiškas pagyrūnas – iš pirmo žvilgsnio daug pasiekęs, vertingas žmogus, tačiau atidžiau pažvelgus – bevertis. Pagyros indikuoja krizę – beveik kaip Amerikoj 1929metais. Tačiau tai nėra pasaulinė – finansinė krizė. Tai blogiau – tai žmogaus vertybinė krizė. Ką gali žmogus, būdamas vertybinėje krizėje? Teisingai – pasaulinę krizę.  Toks žmogus gali pasiekti tik griaunamąjį efektą.  Žmogaus vertė turi būti matuojama tuo, ką jis duoda, o ne tuo, ką jis gali pasiekti. Stenkitės tapti ne sėkmingu, o vertingu žmogumi.

Žmogus karjeristas – pats nevertingiausias žmogaus tipas. Prisiminkime Antaną Sniečkų, pirmąjį Lietuvos komunistinės partijos sekretorių , ilgiausiai  faktiniu Lietuvos vadovu šalies istorijoje išbuvusį asmenį¡ Karjeristas – taikliausias žodis apibūdinantis šį asmenį. Dėl valdžios išsižadėjęs šeimos, tautos, nepriklausomybės, galiausiai – pamynęs žmogiškąsias vertybes bei prisiėmęs dieviškąjį vaidmenį – didele dalimi prisidėjo prie XIX amžiuje vykusių masinių tautiečių trėmimų. Ką jau kalbėti apie stribus, kolaborantus , veikusius tuo pačiu laikotarpiu – tėvynės išdavikai ir tiek. Ką galima pasakyti apie žmogų išdavusį save, savo šeimą, savo tautą? Bevertis padugnė, siekiantis gyvenimo malonumų bei šilto guolio. Tipinis vartotojas, pripratęs prie sistemos IMK , BET NE DUOK.  Tokie žmonės –  niekam nenaudingas galvos skausmas, teršiantis pasaulį savo žalingomis ideologijomis.


Reziumė

Autorius
dofkanas
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 23, 2019
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Literatūrologas Juozas Stonys teigia : ,,Kai literatūrai ima rūpėti žmogaus vidaus pasaulio savitumas, ji negali moralizuodama skirstyti veikėjų vien tik į gerus ar blogus, negali pasaulyje matyti vien tik šviesių ir tamsių spalvų derinius". Pagrįskite šį teiginį remdamiesi lietuvių literatūra.

Literatūra Rašinys deimantukas188
Visais amžiais literatūra mokė. Perduoti norimą žinutę skaitytojui geriausiai padeda veikėjų paveikslai. Teigiami veikėjai kelia pagarbą, o negatyvūs,...