Kaip meilė keičia žmogų?

2 psl. / 574 žod.

Ištrauka

Meilė – vienas gražiausių ir tyriausių jausmų. Meilė gali būti juntama žmogui ar net gi tėvynei. Ir meilė visuomet pakeičia žmogų. Apie tai šiandien ir šnekėsiu savo samprotavimo rašinyje.

Nelaiminga meilė moko išmintingumo. Nelaimingą meilę yra patyrė daugelis. Po jos vieni užsisklęndžia savyje, o kiti pradeda keistis, tobulėti: pradeda rašyti apsakymus, romanus, kurti eiles, sonetas, dainuoti ak kaip nors kitaip dvasiškai tobulėti. Panaši situacija yra ir Juozo Tumo-Vaižganto apysakos „Dėdės ir dėdienės“ veikėjui Mykolui Šiukštai. XIX a. pab. – XX a. pr. prozininkui rūpėjo atskleisti nelaimingos meilės prasmę, naudą. Apysakos veikėjas Mykoliukas yra darbštus, jautrus, meniškas, bet, tuo pačiu, uždaras, nerįžtingas ir labai nuolankus. Jis atsisako asmeninės laimės ir nekovoja dėl patinkančios merginos Severijos širdies. Mykoliukas pasyviai stebi, kaip laimė išsprūsta jam iš rankų. Giliai širdyje vaikinas skaudžiai išgyvena likimo dramą ir per mylimosios vestuves tol griežia savo smuikeliu, kol nutrūksta stygos. Save įveikęs, savo skausmą numaldęs žmogus tarsi įgauna vidinės stiprybės. Vaižgantas atveda savo veikėją, bedalį dėdę, iki išminties spindėjimo. Taigi, stiprių jausmų išgyvenimai suteikia išmintingumo ir patirties.


Reziumė

Autorius
natasa369
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 27, 2019
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Kaip žmogus keičia savo gyvenamąją aplinką?

Literatūra Rašinys kimpas
   Gyvenamosios aplinkos keitimas yra dviejų, vienas kitam atvirkščių tikslų procesas: pirmasis yra savo aplinkos tobulinimas, gražinimas, prižiūrėjimas, saugojimas – tendencija ryški, pozityvi,...