Justino Marcinkevičiaus asmenybė

5 psl. / 949 žod.

Ištrauka

Laba diena, esu Inesa Šalvaitytė iš 10 klasės. Mano tema – literatūra. Potemė (skaičius) – Justino Marcikevičiaus asmenybė.

Mano kalbėjimo tikslas yra atskleisti poeto Justino Marcinkevičiaus asmenybę, remiantis faktine literatūra, dokumentika ir filmu „Prie rugių ir prie ugnes“.

Justinas Marcinkevičius yra poetas, dramaturgas, akademikas ir vertėjas. Sovietmečiu Justinas Marcinkevičius buvo laikomas vienu didžiausių to meto autoritetų. Filosofas ir diplomatas Arvydas Juozaitis apie Justiną Marcinkevičių kalba iškiliai: „Tokie žmonės, žinoma, yra Dievo dovana kiekvienai tautai, nedažnai tenkanti, ir mums pasisekė, kad jis būtent šiuo laikotarpiu gyveno". Rašytojo kūryba ir asmenybė žavi įvairaus amžiaus skaitytojus iki šiol. Tad, šiandien savo lietuvių kalbėjime atskleisiu poeto Justino Marcinkevičiaus asmenybę.


Reziumė

Autorius
natasa369
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 27, 2019
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Kaip žmogus tampa asmenybe?

Literatūra Rašinys baibai
Asmenybė – tai sistema, kuri sujungia žmogaus elgesio bruožus, pažinimą, veiklumą, mąstymą į vieną unikalią ir darnią visumą. Šiuolaikinėje visuomenėje vis daugiau paauglių...

Justinas Marcinkevičius prezentacija

Literatūra Prezentacija lauriukasss
žJustinas Marcinkevičius – vienas ryškiausių XX a. lietuvių literatūros veikėjų, prozininkas, dramaturgas, vertėjas, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys.