Ką atsakytumėte į Hamleto klausimą: „O kas yra žmogus?“(Maironis, V. M. – Putinas, J. Savickis)

2 psl. / 586 žod.

Ištrauka

Paprasčiausi klausimai dažniausiai būna patys sunkiausi, o ypač sunkūs neretai rodosi tie, kurie reikalauja tikslaus sąvokos paaiškinimo. Apibrėžti žmogaus koncepciją būtų labai sudėtinga, nes tai vienas įdomiausių, paslaptingiausių ir vis dar iki galo neatrastų žemės padarų. Žinoma, kiekvieną individą galima apibūdinti pagal jo išvaizdą, charakterį, būdo bruožus, tačiau žmogaus sąvoka reikalauja gilesnės refleksijos, neapsiribojančios vien išorine realybe. Taigi, kyla klausimas kas per būtybė yra žmogus ir kokios savybės jį išskiria iš kitų?

                      Visų pirma, žmogus – dramatizmo apsupta ir jį viduje stipriai jaučianti, išgyvenanti, laisvės kurti ir įvertinimo siekianti būtybė. Žmogus yra tas gyvis, kuris užsiima saviraiška plačiausiu spektru. Daugiau gamtoje joks gyvūnas nesiekia sugriauti nusistovėjusios tvarkos, sukurti naujos meno srovės ar leisti savo sielai pakilti į aukštesnį lygmenį, siekti „aukštųjų akimirkų“. Kaip ten bebūtų, žmogaus dvasios pasaulis visada trokšta kažko naujo, dar nepažinto, be to, žmogui labai svarbu save brandinti ir pagaliau atskleisti savo talentus, leisti aplinkiniams džiaugtis jo kūriniais. Nors su savirealizacija žmogaus pasąmonėje kyla ir nemažai problemų, kurios kankina individą ilgą gyvenimo tarpą.


Reziumė

Autorius
rašytoja
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 1, 2020
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Kokių tikrųjų vertybių ilgisi žmogus?

Literatūra Rašinys rašytoja
Kiekvieną žmogų valdo individuali vertybių sistema, kurią formavo tėvai, papročiai, tradicijos, asmeninės savybės ir daugybė kitų aplinkos faktorių. Vertybės neaplenkia nei vieno žmogaus...