Istorinių asmenybių įvaizdis lietuvių dramaturgijoje ir istoriniuose šaltiniuose. Kur Lietuvos dramaturgai pasitelkia fantaziją?

3 psl. / 983 žod.

Ištrauka

Turbūt ne vienas iš mūsų bent kartą esame susimąstę,kokios asmenybės buvo mums gerai žinomi ir į istoriją įsirašę žmonės. Žinome,kad apie tokius asmenis kaip: Martynas Mažvydas,Jogaila,Barbora Radvilaitė,tėra išlikę ne itin daug informacijos. Manau ne vienam yra įdomu sužinoti,kuo išskirtinės buvo šios asmenybės ir tai mums padeda suvokti mums gerai žinomi dramaturgai: Justinas Marcinkevičius,Balys Sruoga, Juozas Grušas. Jų dramose tarsi naujai atgyja žymūs žmonės. Lietuvių dramaturgai savo tekstuose aprašę mums gerai žinomus asmenis yra sukūrę šiek tiek kitokį įvaizdį nei mums įprasta. Todėl istorinės asmenybės buvo aprašytos pasitelkiant istorinius faktus ir meninę išmonę. Tad kaip mums gerai žinomos istorinės asmenybės pateikiamos istorinėse dramose ir ką mes apie jas žinome iš mums likusių šaltinių?


Turinys

  • Įvadas
  • Mažvydas
  • Vytautas Didysis ir Jogaila
  • Barbora Radvilaitė
  • Išvada

Literatūros sąrašas

B. Sruoga „Milžino paunksmė“

J. Grušas „Barbora Radvilaitė“

J. Marcinkevičius „Mažvydas“


Reziumė

Autorius
sandra22
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 22, 2020
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Esama daug dramaturgijos tekstų, kurių herojais pasirinktos istorinės asmenybės. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, aptarkite, koks meninės išmonės ir istorinių faktų santykis tokiuose dramos kūriniuose. Kodėl, jūsų nuomone, rašytojai pasirinko šias asmenybes savo kūrinių herojais?

Lietuvių kalba Rašinys 2015 m. fruitella
Lietuvių kalbėjimo potemė tema: Esama daug dramaturgijos tekstų, kurių herojais pasirinktos istorinės asmenybės. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, aptarkite, koks meninės išmonės ir istorinių...