Kuo menas svarbus žmogui?

1 psl. / 432 žod.

Ištrauka

Menas – kiekvienas išgirdęs šį žodį tikriausiai pirmiausia prieš akis išvystame paveikslus, meno galerijas. Tačiau kai reikia paaiškinti kas yra menas, dažnai giliau pamąstę šios sąvokos apibrėžti tiksliai negalime. Tai kas gi tas menas ir kuo jis svarbus žmogui?

Oskaro Vaildo romane ,,Doriano Grėjaus paveikslas“ Dorianas Grėjus yra žmogus, kuris mano, kad menas – tai grožis, išvaizda. Tai, kaip atrodo žmogus, parodo jo kilmę ir luomą. Visa kita nėra svarbu.


Turinys

  • Atskleidžiama meno svarba ir įtaka žmogaus gyvenimui. Taip pat atskleidžiant šiuos dalykus yra apibūdinama Doriano Grėjaus asmenybė.

Literatūros sąrašas

Oskaras Vaildas ,,Doriano Grėjaus paveikslas"


Reziumė

Autorius
gabrielegk
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 5, 2022
Publikuotas
2021 m.
Apimtis
1 psl.

Susiję darbai

„Meno kūrinys yra vertybė, nes jis yra kvietimas“, – cituoja Žaną Polį Sartrą kultūrologas Eugenijus Ališanka, aiškindamas kultūrą kaip nuolatinę žmogaus pastangą peržengti save ieškant būties prasmės. Kokie meno kūriniai jums yra kvietimas peržengti save?

Literatūra Rašinys sunset
Vokiečių filosofas A. G. Baumgartenas estetiką yra apibūdinęs kaip pažintinės veiklos rūšį, kurios aukščiausia apraiška yra menas. Menas - tai nuolatinis mokslininkų ir...

Kuo žmogui svarbi asmeninė ir kultūrinė patirtis?

Literatūra Rašinys povilas321
                             Vienas garsus rašytojas teigė, kad kūryba jam – tai „katorga“. Manau, kad toks meniškos prigimties asmuo tiki, kad kurti galima tik pačiam...