Komunikavimo kompetencijos ugdymo metodai ir būdai ikimokyklino amžiaus tarpsnyje

11 psl. / 2139 žod.

Ištrauka

A. Gučias teigia, kad vaiko kalbos ugdymas yra vienas didžiausių darželio uždavinių, nes ikimokyklinis vaiko amžius, ypač po trejų metų, yra labai svarbus jo kalbiniam brendimui. Tinkamai ugdoma kalba praturtina vaiką naujomis sąvokomis, saugo jį nuo įvairių kalbos trūkumų, kurie labai dažnai kaip tik šio metu gali pasireikšti. Ikimokyklinio amžiaus vaikai perima komunikacinės kultūros pradmenis, nes bendravimas su kitais sudaro vystymosi sėkmę. Svarbiausia bendravimo priemonė yra kalba. Jos padeda vaikui suprasti kitą ir būti jo suprastam.
Pagrindiniai kalbos ugdymo metodai ir būdai parenkami atsižvelgiant į vaikų amžių, gebėjimus, poreikius ugdymo tikslą ir uždavinius;
ikimokykliniame amžiuje pagrindinė vaikų ugdymo(si) ir veiklos forma yra žaidimas; veikla gali būti organizuojama visos grupės, grupelės arba individuali.
Ikimokyklinis amžius nuo 3- 6 metų. Atsižvelgdama į vaikų amžių, auklėtoja taiko įvairius mokomuosius metodus ir būdus: pavyzdžiui, moko pasakoti jaunesniojoje grupėje - žiūrinėja paveikslą arba žaislą, vidurinėje – seka neilgas pasakas arba skaito apsakymus, vyresniojoje grupėje – rengia kūrybinius pasakojimus pagal planą, pagal duotą pradžią.


Turinys

  • Įvadas3
  • Pasaka ir pasakojimas 4-6
  • Pašnekesys ir draminimas 6-7
  • Žaidimas 8-9
  • Išvados10
  • Literatūra11

Reziumė

Autorius
svetlana
Tipas
Referatas
Dalykas
Pedagogika
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 13, 2013
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai