Narkotinės ir psichotropinės medžiagos

8 psl. / 1361 žod.

Ištrauka

Dar visai neseniai narkotikai mums reiškė kažką tolima, svetima, nieko bendro neturintį su mūsų gyvenimu. Žingsnis į Vakarų Europą ir į joje puoselėjamas demokratijos vertybes kartu atvėrė vartus ir iki tol nepažintų negatyvių reiškinių (tarp jų ir narkomanijos) atsiradimui Lietuvoje. Kaip ir visoje Europoje, mūsų šalyje greta rūkymo, alkoholinių gėrimų vartojimo plinta ir kitų narkotikų vartojimas.
Narkotikų mafija įsišaknijo giliai ir per trumpą laikotarpį Lietuvoje sukūrė gerai organizuotą narkotikų tiekimo tinklą, gamybą ir efektyvius jų platinimo būdus. Mūsų šalis yra tapusi narkotikų tranzito šalimi. Auga narkotinių ir psichotropinių medžiagų prieinamumas ir tiekimas, neteisėta jų pasiūla ir poreikis narkotikams. Tarp jaunimo plinta narkotikų kultūra, grindžiama melagingomis idėjomis, kad silpnieji narkotikai yra nepavojingi ir kad narkotikai kelia grėsmę tik tiems, kas jais piktnaudžiauja. Kai kurie paaugliai mano, kad šių dienų muzika, įvairūs pasilinksminimai neįmanomi be narkotikų.
Kasmet vis daugiau jaunimo įsitraukia į narkotikų vartojimą, vis ankstyvesniame amžiuje – net pradinėje mokykloje – pradedama „eksperimentuoti:“ su tabaku, alkoholiu ir narkotikais. Ypač šia problema yra susirūpinę tėvai, pedagogai bei kiti specialistai, atsakingi už vaikų ir paauglių ugdymą.
Specialistai teigia, kad palyginus neseniai atkeliavę narkotikai jau renka savo aukų derlių. Kasmet Lietuvoje nuo jų miršta 250-300 žmonių. Ši problema opi visai visuomenei.
Šiame darbe apibrėšime, kas yra narkotinės ir psichotropinės medžiagos, aptarsime jų vartojimo ypatumus bei nusakysime priklausomybės nuo narkotikų rūšis.


Turinys

  • ĮVADAS
  • 1. Narkotinės ir psichotropinės medžiagos
  • 2. Narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimas
  • 3. Priklausomybė nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų
  • IŠVADOS
  • LITERATŪRA

Reziumė

Autorius
tofile
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 22, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Fiziologija. LSMU egzamino medžiaga

Medicina Konspektas learner
Ištrauka: Išorinį kvėpavimą sudaro du ciklai: 1. Įkvėpimas 2. Iškvėpimas Įkvėpimas prasideda pagrindinių įkvėpimo raumenų – diafragmos ir išorinių tarpšonkaulinių ir tarpkremzlinių susitraukimu....

Virškinimo metodinė medžiaga

Medicina Konspektas vika1
Virškinimo burnoje sutrikimai Burnos funkciją galima suskirstyti į tris dalis: paimti maistą, maisto mechaninis (kramtymas) ir iš dalies cheminis virškinimas (angliavandeniai, krakmolas) ir...