Skandalingi politikai: klounai ar viešųjų ryšių specialistai?

6 psl. / 1794 žod.

Ištrauka

Namų darbo temą pavadinome klausimu – „Skandalingi politikai: klounai ar viešųjų ryšių specialistai?“. Taigi, mūsų darbas apima keturių ryškiausių ir, galima sakyti, skandalingiausių politikų analizę. Tai asmenys, kurie nuolat būna žiniasklaidos akiratyje dėl tam tikrų savo poelgių, pasisakymų ar veiksmų. Todėl, mums pasirodė įdomu, kokią įtaką analizuojamiems pilitikams, daro ketvirtosios valdžios formuojamas jų įvaizdis – padeda ar trukdo. Galiausiai, kaip yra iš tiesų, ar patys politikai naudojasi žiniasklaida kaip populiarumo išlaikymo įrankiu ir atitinkamai elgiasi specialiai ar žiniasklaida išprovokuoja politikus ir jų įvaizdį formuoja tik vienpusiškai.
Analizei, kaip minėta, pasirinkome keturis Lietuvos Respublikos politikus: Loretą Graužinienę, Birutę Vėsaitę, Viktorą Uspaskich ir Petrą Gražulį. Darbe trumpai apžvelgiama šių asmenų politinė karjera, pažiūros, priklausymas politinėms partijoms ir kita. Analzę nusprendėme atlikti pasitelkę teorinę medžiagą apie politinių paslaugų vizualizaciją, todėl, kad šiais laikais informacijos srautas yra kaip niekad didelis, o jos greitis yra per daug spartus viskam suvokti. Todėl, mūsų atmintyje užsifiksuoja tik tokia informacija, kuri yra išskirtinė bei vizualizuota. Kaip teigia Valdas Pruskus, politikai, norėdami pelnyti rinkėjo palankumą, vis daugiau dėmesio skiria ne racionaliai argumentuotam savo idėjų išdėstymui, o vizualiai patraukliam tų idėjų pateikimui. Tai reiškia, kad jie puikiai supranta vizualizacijos svarbą, norint išlikti žmonių dėmesio lauke.


Reziumė

Autorius
laurute3
Tipas
Referatas
Dalykas
Viešasis administravimas
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 29, 2013
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai

ES žemės ūkio politika

Viešasis administravimas Referatas 2013 m. aliona
Kursinis darbas pristato Europos Sąjungos žemės ūkio politikos formavimą, ypatumus, poveikį Lietuvai. Taip pat apžvelgiama ir Lietuvos žemės ūkio politika.

Lietuvos regioninė politika ES kontekste

Viešasis administravimas Diplominis darbas 2012 m. rasa13
Lietuvos regioninė politika ES kontekste, Lietuvos regionų išsivystymas ir jų netolygumai. Baltijos valstybių ekonomikos augimas ES kontekste.