Martino Scorsese ir Jimo Sheridano interpetuojama paranojos tema

5 psl. / 1002 žod.

Ištrauka

Amerikičių modernaus kino režisieriaus Martino Scorsese „Kuždesių sala“ bei airių kilmės režisierius Jimo Sheridano „Klastingi namai“ yra XXI amžiaus kino filmai, atitinkamai – 2010 m. –2011m. Filmai dar nepriklauso kino klasikai, tačiau verta juos analizuoti dėl itin subtilios interpretuojamos temos apie paranojos ir realybes sąsaja, kuomet vaizdu galima perteikti dvi tikroves skirtingomis personažų akimis – taip manipulioujant žiurovu.

Analizės tikslas – išnagrinėti kaip skirtingų režisierių filmuose interpretuojama ta pati tema. Suprasti režisūros esmę – stebėtojo klaidinimą, kulminacijos rezultatus bei padaryti teisingas išvadas.

Analizę sudaro:
• įžanga
• tema
• dėstymas (trys atskiros dalys)
• išvados
• literatūros bei šaltinių aprašas


Kino filmas „Kuždesių sala“ pastatytas pagal Denio Liheino to paties pavadinimo knygą. Kaip ir „Klastingi namai“ šie filmai yra psichologiniai trileriai. „Kuždesių sala“ pagrindinis vaidmuo patikėtas Leonardo DiCaprio kurio personažas iki kulminacija yra JAV maršalas Tedis Danielsas, po kulminacijos Endriu Leidis – 67 – tas pacientas . Filmo „Klastingi namai“ protagonistas, pagrindins veikėjas yra Danielis Craigas, jo personažo personažas yra Vilas Etentonas, po kulminacijos – Peteris Wardas . Filmų režisūra yra neklasikinio modelio, kontrastinis veikėjas, pagrindinio veikėjo oponentas yra tas pats pagrindinis veikėjas.


Reziumė

Autorius
ganesas
Tipas
Referatas
Dalykas
Kinas
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 31, 2014
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Holokausto tema įvairių režisierių filmuose

Kinas Referatas 2012 m. gintare.c
Holokaustas kine leidžia režisieriui atskleisti žmogaus drąsą, norą (iš)gyventi ir net iškelia tam tikrus filosofinius klausimus, kaip, pavyzdžiui, kur yra atskirtis tarp gėrio...