Mikroklimatas Juliaus Janonio gimnazijoje

10 psl. / 1500 žod.

Ištrauka

Tyrimo tikslas – išsiaiškinti Juliaus Janonio gimnazijos mikroklimato palankumą jos mokiniams.

Tyrimo uždaviniai:
- išsiaiškinti gimnazijos mokinių, mokytojų, administracijos bei kitų darbuotojų tarpusavio santykius, kolektyvo bendruomeniškumą;
- nustatyti mokyklos bendruomenės aktyvumo, integracijos kultūrinėje veikloje lygį ir saviraiškos skatinimą;
- išanalizuoti mokinių bendrą mokyklos vertinimą, kaip pasekmę pastarųjų dviejų uždavinių.

Hipotezė: Juliaus Janonio gimnazija – viena iš Šiauliuose labiausiai pasižymėjusių akademiniais rezultatais bei aukštu kultūriniu lygiu mokyklų. Dėl to galima daryti prielaidą, kad mikroklimatas šioje gimnazijoje yra itin palankus mokiniams bei tikėtinas teigiamas pačių moksleivių vertinimas savo mokyklos atžvilgiu.

Taikyti metodai:
- pusiau struktūruotas interviu;
- dokumentiniai šaltiniai.

Temos ištirtumas: Linos Paškauskienės magistro darbas „Teigiamo mikroklimato įtaka mokinių socializacijai ir jo kūrimo bendrojo lavinimo mokyklos 9-12 klasėse prielaidos“.


Tyrimui svarbi sąvoka – mikroklimatas. Derėtų detalizuoti, kad šiame darbe tiriamas būtent socialinis – psichologinis mikroklimatas. Jį, pasak Ž. Bieliausko ir R. Mulerankaitės, galima apibrėžti „kaip psichinę būseną, kuri integruotu būdu atspindi jo veiklą. Į šią būseną įeina kognityviniai ir emociniai komponentai, ją galima apibūdinti skirtingu įsisąmoninimo laipsniu.“ Mikroklimatas taip pat gali būti sąvokos „psichologinė/socialinė atmosfera“ sinonimas.


Reziumė

Autorius
tatar
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 9, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija

Vadyba Prezentacija vilka
Atributika, tikslai, vidinė struktūra, veiklos sfera, tikslinė grupė, geografinė svarba, gimnazijos stiprybės, silpnybės, galimybės, grėsmės, vertybės ir kitkas. 20 skaidrių.

Planavimo proceso analizė X gimnazijoje

Vadyba Kursinis darbas sakalelis
Šiandieninė šalies ir pasaulio visuomenės gyvenimo situacija reikalauja nuolatinės mokyklų veiklos kaitos, kuri užtikrintų mokslo pažangą, pateisintu kiekvieno žmogaus poreikį įgyti pačias...