AB “Ragutis” verslo strategijos

8 psl. / 1588 žod.

Ištrauka

1. AB „Ragutis“ net ekonominio nuosmūkio laikotarpiu stabiliai laikosi trečioje vietoje Lietuvos alaus rinkoje bei didina savo pajamas.
2. Pagrindinė AB „Ragutis“ galimybė išlaikyti ar netgi pagerinti pozicijas rinkoje – plėsti eksportą. Pasinaudojus Europos Sąjungos parama įgyvendinti projektus produktų eksportavimui į Vokietijos, Lenkijos, Rusijos, Švedijos ir Ispanijos rinkas.
3. Didžiausia gresmė įmonei kyla dėl mažėjančio alaus vartojimo Lietuvoje bei didinamų akcizo mokesčių.
4. Įmonės pagrindinis sėkmę lemiantis veiksnys yra žinomas prekės ženklas bei vartotojų puikiai vertinama produkcijos kokybė.
5. Kaip esminę varomąją jėgą Lietuvos alaus sektoriuje galima būtų įvardinti didelę konkurenciją tarp didžiųjų rinkos dalyvių.
6. Šiame sektoriuje veikiančios konkurencinės jėgos labai nepalankios mažiesiems aludariams, kurie po 2008 m. alkoholinių gėrimų akcizo padidinimo patiria didelius nuostolius nesugebėdami pagaminti ir realizuoti pakankamo kiekio produkcijos.
7. AB „Ragutis“ nuo pat įkūrimo XIX a. viduryje garsėjo savo alumi „Volfas-Engelman“, kuris ir šiuo laiku vertinamas kaip geros kokybės ir autentiškumo ženklas.
8. Tačiau įmonė skiria per mažai dėmesio ir reklamos savo mažiau populiariems produktams: alkoholiniams kokteiliams, energetiniams gėrimams bei limonadams, kuriems sekasi sunkiau konkuruoti rinkoje.


Turinys

  • AB ,,Ragutis” esamosios strategijos apibūdinimas
  • AB „Ragutis“ identifikuota galimybė ir grėsmė
  • AB „Ragutis“ sėkmę lemiantis veiksnys gėrimų sektoriuje
  • Alaus sektoriuje veikianti varomoji jėga
  • Konkurencinė jėga alaus sektoriuje
  • AB „Ragutis“ stiprybės ir silpnybės gėrimų sektoriuje

Reziumė

Autorius
vernita
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 5, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Apželdinimo verslo planas: UAB “Želdinukas”

Vadyba Verslo planas kipsas
Mes pasirinkome apželdinimą ir pilna teritorijų tvarkymą. Bendrovės pavadinimas UAB „Želdinukas “. Tokia temą pasirinkta neatsitiktinai, o todėl, kad pradėjom domėtis apželdinimo paslaugomis...

MB “Sun Solar” verslo planas

Vadyba Verslo planas 2012 m. dzastyna
Verslas paprastai prasideda nuo idėjos, tačiau idėjos užsiimti tam tikra veikla neužtenka. Kokia bebūtų originali ar patraukli verslo idėja, pirmiausia reikia įsitikinti, ar...