Tiesioginio tabletavimo taikymas tablečių gamyboje

8 psl. / 1065 žod.

Ištrauka

Tabletės - kieta dozuota vaistų forma, pagaminta presuojant vaistines medžiagas, vaistinių ir pagalbinių medžiagų mišinius. Tabletės yra geriamos, čiulpiamos, vartojamos išoriškai ir parenteraliai.
Yra trys pagrindinės technologinės tablečių gamybos schemos, naudojant: drėgnąjį granuliavimą, sausąjį granuliavimą ir tiesioginį presavimą(tabletavimą)
Tiesioginis tabletavimas - tai procesas, kai presuojami negranuliuoti milteliai. Šis metodas pranašesnis už presavimą granuliuojant, nes sumažėja technologinių operacijų.
Tabletės, pagamintos tabletavimo metodu, turi įvairią formą, dydį ir masę.


Turinys

  • Įvadas3
  • Tiesioginis tabletavimas4
  • Tabletavimas4

Reziumė

Autorius
raimonda111
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 10, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Vandeninių tirpalų gamybos ypatumai

Medicina Referatas 2011 m. vilka
Vanduo – geriausiai žinomas tirpiklis. Jeigu recepte nenurodomas tirpiklis, tai gaminamas vandeninis tirpalas. Išgrynintas vanduo farmakologiškai indiferentiškas, gerai tirpina daugelį vaistinių medžiagų. Vaistų...

Miltelių charakteristika ir gamyba

Medicina Prezentacija 2012 m. vilka
Prezentacija apie miltelių (vaisto forma) gamybą ir charakteristikas. Pateikiami receptų pavyzdžiai, gamybos eiga ir savikontrolės lapeliai.

Citologinių ir histologinių preparatų gamyba

Medicina Praktikos ataskaita 2010 m. sonaatt
ĮPRASTINIO CITOLOGINIO TEPINĖLIO PARUOŠIMO BŪDAI: PAP TYRIMAS, eiga, dazymas, fiksavimas, mikroskopinis tyrimas, kokybes kontrole THINPREP® PAP skystoji terpė, tyrimu palyginimas Gie - GIEMSA...