Gyvūninės kilmės vaistų naudojimas medicinoje

8 psl. / 916 žod.

Ištrauka

Gyvūninės kilmės vaistai, tokie kaip katės ar šuns taukai, įvairių vabzdžių užpilai, netgi gyvūlių išmatos, šiandien turbūt daugeliui sukelia siaubą ar net pasišlykštėjimą, tačiau senojoje vaistininkijoje jie buvo nepakeičiamos gydymo priemonės nuo įvairiausių ligų. Vien Lietuvoje žinoma 79 gyvūnų rūšys, kurios naudotos gydymui. Tačiau atsiradus cheminiams vaistams natūralioji medicina buvo nustumta į šalį ir pasaulį užvaldė patrauklios išvaizdos, malonesnio skonio ir kvapo įvairių formų tabletės, kapsulės, žirneliai.
Bet praėjus aklo susižavėjimo bangai, o galbūt nepasiteisinus lūkesčiams, žmonės vėl pradėjo domėtis liaudiškais gydymo metodais, naudoti natūralias ir laiko patikrintas gydymmo priemones, tarp jų ir gyvulinės kilmės.
Šiame darbe, remdamasi literatūros ir interneto šaltiniais, apžvelgsiu gyvūninės kilmės vaistų naudojimą senojoje ir šiuolaikinėje medicinoje.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. Vaistai, kurie šiandien nebevartojami4
  • 2. Vaistai, kuriais gydomės ir šiandien5
  • 3. Gyvūninės kilmės medžiagos šiuolaikinių vaistų gamyboje6
  • IŠVADOS7
  • Literatūros sąrašas8

Reziumė

Autorius
raimonda111
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 10, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Krešėjimą veikiantys vaistai

Medicina Prezentacija learner
Krešėjimą slopinantys vaistai Antikoaguliantai Netiesioginiai trombino inhibitoriai (antitrombino aktyvatoriai: heparinas (įskaitant mažo molekulinio svorio hepariną) Tiesioginiai trombino inhibitoriai (lepirudinas, bivalirudinas. agatrombanas) Vitamino K...

Širdį ir kraujagysles veikiantys vaistai

Medicina Konspektas 2015 m. rasa13
ŠIRDĮ IR KRAUJAGYSLES VEIKIANTYS VAISTAI. Specialioji Farmakologija. •Specialioji farmakologija: charakterizuoja vaistų savybes, veikimą, indikacijas, kontraindikacijas, dozavimą, tarpusavio sąveiką, nepageidaujamą veikimą.