Gabūs vaikai švietimo sistemos kontekste

11 psl. / 1875 žod.

Ištrauka

Daugelis pasaulio šalių susirūpinę ne tik kokybiško išsilavinimo siekiu, bet ir gabių vaikų, jaunimo ugdymu, pabrėždami vis didesnę žmogiškųjų išteklių svarbą šiandieniniame pasaulyje. Tam, kad ir toliau sparčiai vystytųsi pasaulio ekonomika, technologijos ar kitos ūkio šakos, būtinas žmogiškasis potencialas, pasižymintis ne tik patikimomis žiniomis, praktiniais gebėjimais ar įvairiomis kompetencijomis, bet ir ypatingais gabumais. Nors gabių vaikų ugdymas pradedamas dar mokyklos suole, atskirose šalyse net ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos, visgi svarbu išsiaiškinti jų tolesnį ugdymą ir veiklą visuomenės gyvenime.
Daugelis autorių, tokių kaip A. Giddens (2001), J. Freeman (2007), F. J. Monks ir I. H. Ypenburg (2003) nagrinėja gabių gabių vaikų sampratą, lygina gabumą su talentingumu, tiria gabiųjų vaikų prisitaikymą visuomenėje ir tolimesnę jų gabumų raidą. Taip pat domimasi kaip tokie vaikai ugdomi, kaip švietimo sistema padeda tokiems vaikams tobulėti. Daroma daug tyrimų (V. Targamadzė, 2005; A. Brandišauskienė, 2006), kuriais nagrinėjamas bendraamžių požiūris į gabiuosius draugus, bei negabiųjų vaikų mokyklos nelankymo priežastys. Todėl neišvengiamai kyla problema, kokios yra sąlygos gabių vaikų ugdymui, ir koks bendraamžių vaikų požiūris į gabiuosius draugus.
Pagrindinis šio darbo tikslas: išsiaiškinti kokią vietą švietimo sistemoje ir visuomenėje užima gabieji vaikai. Šiam tikslui keliami uždaviniai:
1. pristatyti skirtingų autorių gabių vaikų apibūdinimus;
2. išsiaiškinti kokios vyrauja gabių vaikų ugdymo salygos Lietuvoje ir užsienyje.
3. išanalizuoti bendraamžių požiūrį į išskirtinių gabumų turinčius vaikus;


Turinys


Reziumė

Autorius
willmute
Tipas
Referatas
Dalykas
Pedagogika
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 25, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Danijos ir Libano švietimo sistemos

Pedagogika Prezentacija 2010 m. linagirlev
Prezentacijoje aprašomos trijų valstybių švietimo sistemos, duomenys patikimi, skaidres galima panaudoti ir rašant rašto darbą. Pristatymas buvo naudojamas edukologijos paskaitos pravedimui, ir įvertintos...

Marijos Montessori ugdymo sistemos

Pedagogika Prezentacija 2017 m. ievuusia
•Psichologė ir pedagogė iš Italijos. •Tapo viena pirmųjų medikių Italijoje. •Vadovavo institucijai, kuri dirbo su neįgaliaisiais. •Montessori įkūrė vaikų namus. •Antro pasaulinio karo...