Prancūzų avangardo kine analizė

13 psl. / 2769 žod.

Ištrauka

Avangardo sąvoka priklauso XIX a. pab. ir XX a. pr. kultūrai ir menui. Jo kilmė – Prancūzijoje ir Italijoje, iš kurių avangardas greitai paplito po visą Europą, o vėliau ir į kitus žemynus.

Avangardo sąvoka remiasi į politinį ir kultūrinį pamatą. Pirmą kartą avangardas paminėtas prancūzų utopistų-socialistų politinėse programose XIX a. pabaigoje. Henri de Saint-Simon buvo ta įžymi figūra, kuri šią sąvoką ir pasiūlė tam, kad pakeistų modernią industrinę visuomenę į idealią ateities realybę. Saint-Simon vertino menininkus, nes, kaip „vaizduotės žmonės“, jie galėjo ne tik n„išpranašauti“ateitį, bet taip pat ir kitiems parodyti, kokia ta ateitis turi būti.

XIX a. pabaigoje avangardo sąvoka buvo naudojama kultūriniuose debatuose kaip labiausiai pažengusio ir stilistiškai novatoriško meno sąvoka. Avangardas buvo laikomas nauja meno rūšimi, priešinga tradiciniam menui, ieškančia naujų meninės išraiškos priemonių.

Būtent šis kontekstas ir įkvėpė mane nagrinėti prancūzų avangardą – Prancūzijos, kaip tuometinio meninio židinio, bei visiškai naujos, neįprastos, šokiruojančios ir psichologinę laisvę skelbiančios meno krypties nagrinėjimas buvo tikrai įdomus ir naudingas. Manau, jog siurrealistų ir impresionistų darbai padarė didžiulį postūmį tolesniam meno sąvokos supratimui, ir apskritai pasaulio suvokimo pagrindams, kurie prisimenami ir nagrinėjami iki šiol.


Turinys

  • I. Įvadas2
  • II. Tema
  • II. 1. Prancūzų kino avangardas3
  • II. 2. Impresionizmas4
  • II. 3. Siurrealizmas7
  • III. Išvados10
  • Naudotų šaltinių sąrašas12

Reziumė

Autorius
giedre3325
Tipas
Referatas
Dalykas
Kinas
Kaina
€2.54
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 10, 2014
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Darren Aronofsky kūrybos ypatumų analizė

Kinas Referatas lunituke
Pasirinkau rašyti apie amerikiečių režisierių Darren Aronofsky. Pirmas jo sukurtas filmas, kurį aš mačiau, yra „Requem for a dream“. Jis manę taip sužavėjo,...

Filmo "Treneris Karteris" analizė

Kinas Referatas 2020 m. luka39
 Tai faktais paremtas pasakojimas apie trenerį, mokantį savo auklėtinius gyventi ne vien dėl krepšinio. Kenas Karteris – buvęs Richmondo vidurinės krepšinio rinktinės žaidėjas....