N“ mokyklos ugtytinių požiūris į priklausomybę sukeliančias medžiagas

24 psl. / 4072 žod.

Ištrauka

Priklausomybę sukeliančios medžiagos (toliau narkotikai, narkotinės medžiagos), šiuo metu, yra viena iš aktualiausių Lietuvos problemų. Šiais laikais jau nieko nebestebina vis didėjantis mokinių skaičius, kurie pertraukų ar po pamokų susirinkę prie mokyklos arba kitose vietose, vartoja alkoholį, rūko ar kitaip svaiginasi priklausomybę sukeliančiomis medžiagomis.I. Leliūgienės (2003) teigimu, kiekvienais metais paauglių priprantančių prie narkotikų skaičius didėja. Narkotinių medžiagų vartojimas tapo rimta jaunimo problema, o per paskutinius 10 metų ji sparčiai plinta vaikų ir paauglių tarpe.Narkotinių medžiagų vartojimas yra aktuali problema, ne tik Lietuvos jaunimo tarpe, bet ir visame pasaulyje. (D. Reingardienės ir kt., 2007) teigimu, daugelyje pasaulio šalių, tarp jų ir Lietuvoje per paskutiniuosius dešimtmečius žymiai padidėjo piknaudžiavimas psichotropiniais vaistais, narkotikais, psichostimuliatoriais ir alkoholio surogatais.Pagal Narkotikų kontrolės departamento prie LR Vyriausybės pateikta adaptuota Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro europinio modelio klausimyno 2009m. buvo atliktas žalingų įpročių paplitimas Lietuvoje tyrimas, kuriame atsispindi, jog narkotikai Lietuvoje yra labiausiai paplitę tarp moksleivių ir studentų.Jeigu ankščiau ši problema buvo aktuali tik suaugusiems ir vyresnių klasių moksleiviams, tai šiomis dienomis tampa labai svarbi jau pradinėse klasėse, nes jau nuo mažens vaikai mokosi, tiria, mėgdžioja vyresnius žmones, kartais net nesuprasdami, kad tai yra bogai, arba ateityje gali pakenkti.

Darbo objektas – „N“ mokyklos ugdytinių požiūris į priklausomybę sukeliančias medžiagas.Darbo tikslas – aptarti „N mokyklos ugdytinių požiūrį į priklausomybę sukeliančias medžiagas.Darbo uždaviniai: 1. Išanalizuoti priklausomybę sukeliančių medžiagų teorinius aspektus, ugdytinių tarpe.2. Atlikti kiekybinį tyrimą, tema - „N“ mokyklos ugdytinių požiūris į priklausomybę sukeliančias medžiagas.Darbo metodika – informacinių šaltinių analizė, anketavimas.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. PRIKLAUSOMYBĘ SUKELIANČIŲ MEDŽIAGŲ TEORINIAI ASPEKTAI, UGDYTINIŲ TARPE4
  • 1.1. Priklausomybę sukeliančios medžiagos ir jų samprata4
  • 1.2. Priklausomybę sukeliančių medžiagų pasėkmės mokiniams5
  • 1.3. Priklausomybę sukeliančių medžiagų vartojimo priežastys7
  • 1.4. Prevencinės priemonės, siekiant užkirsti priklausomybę sukeliančių medžiagų plitimą8
  • 2. „N“ MOKYKLOS UGDYTINIŲ POŽIŪRIO Į PRIKLAUSOMYBĘ SUKELIANČIAS MEDŽIAGAS TYRIMAS10
  • 2.1. Tyrimo metodika10
  • 2.2. Tyrimo duomenų apdorojimas10
  • IŠVADOS19
  • INFORMACIJOS ŠALTINIŲ SĄRAŠAS20
  • PRIEDAI21

Reziumė

Autorius
studentas3
Tipas
Referatas
Dalykas
Pedagogika
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 2, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
24 psl.

Susiję darbai

Alytaus Volungės pagrindinė mokykla

Pedagogika Praktikos ataskaita geisa
Praktiką atlikau Alytaus Volungės vidurinėje mokykloje. Institucijos apibūdinimas: 1984 m. įkurta 10-oji vidurinė mokykla. Direktorius - Leonas Gailius. Mokykloje mokosi 1103 mokiniai. 1994...