Nemuno deltos regioninis parkas

12 psl. / 2416 žod.

Ištrauka

1. Atvykę į Pamario kraštą išvysite unikalią Nemuno deltą su savo pagrindinėmis atšakomis Atmata ir Skirvyte ir jų apsupta sala Rusne. Šį kraštovaizdį kuriantis vanduo – tai įvairiapusis susipynusių upių, ežero – lagūnos Krokų lankos ir daugybės kitų mažesnių ežerų žaidimas. Šalia esti dar ir senų upių vagų, pelkių ir liūnų. Ypač didelių pavasarinių potvynių metu regioninis parkas suteikia nepamirštamų įspūdžių. Dideli apsemtų pievų plotai atrodo įspūdingai, be to čia galima išvysti retų vandens paukščių. 2. Nemuno deltos regioninio parko teritorija, išsiskiria savo geomorfologine, hidrografine, botanine ir zoologine verte, nuo 1993 m. įrašyta į Ramsaro konvencijos tarptautinės svarbos teritorijų sąrašą.3. Zoologine prasme Nemuno delta ypač vertinga ornitologiniu ir ichtiologiniu atžvilgiais. Nemuno delta yra viena svarbiausių vandens paukščių susitelkimo vietų visame Baltijos jūros regione. Nemuno protakos yra svarbiausi žuvų migraciniai koridoriai, kuriuos turi praeiti lašišos, šlakiai, žiobriai, kad pasiektų kitus Lietuvos vandens telkinius. Kniaupo įlanka, Kuršių marių pakrantės parko ribose yra pagrindinės marių žuvų (karšių, sterkų) neršto ir maitinimosi vietos.4. Rekreacinę parko dalį sudaro miško parkai ir rekreacinių įstaigų teritorijos. Rekreacinės teritorijos išskirtos Nemuno pakrantėse priešais Rusnės miestą ir poilsio stovyklų kompleksas žemiau Veižo žiočių. Nemuno deltos regioniniame parke yra įrengti du pažintiniai takai: Aukštumalės botaninis-zoologinis ir Žalgirių botaninis – istorinis, įrengta vandens turizmo trasa Pakalnės upe, apžvalgos bokšteliai.Darbo tikslas: apibūdinti Nemuno Deltos Regioninio Parko struktūrą.Uždaviniai:1. Apibūdinti parko teisinę aplinką2. Apibūdinti gamtinę aplinką ir jos išteklius.3. Apibūdinti kultūrinę aplinką.4. Apibūdinti šventes.


Turinys

  • ĮVADAS2
  • 1. TEISINĖ APLINKA3
  • 2. GAMTINĖ APLINKA4
  • 3. KULTŪRINĖ APLINKA8
  • 4. ŠVENTĖS IR PRAMOGOS10
  • APIBENDRINIMAS11
  • LITERATŪRA12

Reziumė

Autorius
linuxas
Tipas
Referatas
Dalykas
Geografija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 14, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Nacionaliniai parkai

Geografija Prezentacija rubikas
Didžiąją skaidrių dalį užima nacionalinių parkų nuotraukos. Teksto nėra daug, išrinkti tik svarbiausi faktai (internete galima šiek tiek paskaityti, be to, vienas skaidrių...

Lietuvos nacionaliniai parkai. Skaidrės

Geografija Prezentacija 2015 m. paula.rud
Lietuvoje yra 5 nacionaliniai parkai. Kiekvienas jų yra savaip įdomus, patrauklus. Aukštaitijos nacionalinis parkas yra pats seniausias, jo teritorija siekia apie 400 kvadr....

Prezentacija apie Sartų regioninį parką

Geografija Prezentacija 2016 m. paperplane
Puiki prezentacija apie Sartų regioninį parką skirta geografijos pamokai. Įdomus turinys ir aiški informacija greitai leis suprasti bei papasakoti apie Lietuvos grožybę.

Latvijos regionai

Geografija Prezentacija 2018 m. germintaa
Darbe aprašomi kultūriniai Latvijos regionai, lyginama Lietuvos ir Latvijos regioninė politika. Pateikiamos iliustracijos, statistinė medžiaga. Naudoti šaltiniai.

Nacionaliniai parkai

Geografija Prezentacija 2021 m. Aliuka
Šis projektas, yra parengtas trumpam ir aiškiam pasakojimui ( atsiskaitimui ). Konkretus ir aiškus, skaidrės gražios ir kokybiškos.