Miesto poetika Valdo Papievio romane „Vienos vasaros emigrantai“

14 psl. / 3255 žod.

Ištrauka

Šio darbo tyrimo objektas – miesto poetika Valdo Papievio romane „Vienos vasaros emigrantai“.
Prozininko Valdo Papievio kūryba nėra plačiai išnagrinėta, „Vienos vasaros emigrantai“ nors ir nėra nauja knyga, bet recenzijų apie ją taip pat nėra daug, ypač išskiriant atskirus aspektus, todėl negalima palyginti su literatūros kritikų ar literatūrologų nuomone.
Dėl šios priežasties pagrindinis darbo tikslas yra ištirti ir aprašyti Valdo Papievio kūrybos bruožus, kurie atsiskleidžia miesto aprašymuose.
Uždaviniai: aptarti, kas yra poetika, miesto poetika, išanalizuoti, kokias menines priemones vartoja autorius, norėdamas sukurti savitą miesto planą ir įvaizdį, taip pat pagrįsti teiginį, jog žmogaus ir miesto gyvenimų poetika yra glaudžiai susijusios.
Darbo metodas – aprašomasis. Taip pat pritaikomas hermeneutinis literatūros tyrinėjimo metodas. Naudojama Vandos Zaborskaitės sudaryta knyga „Poetika ir literatūros estetika“.
Įvado paskirtis yra supažindinti su kursinio darbo struktūra, objektu, tikslu uždaviniais ir tyrinėjimo metodu.


Reziumė

Autorius
monika_e
Tipas
Referatas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 13, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
14 psl.

Susiję darbai

Romantinė raiška Antano Vienažindžio poezijoje

Literatūra Referatas 2014 m. literatė
Vienažindžio poezijoje yra nemažai romantinės raiškos motyvų. Šiame darbe aptartuose jo eilėraščiuose ypatingas yra gamtos vaidmuo – ji atspindi lyrinio ,,aš“ nuotaiką, emocijas....