Dainavimo metodikos referatas apie kvėpavimą

10 psl. / 2186 žod.

Ištrauka

Klausimas apie kvėpavimą vokalinėje metodikoje turi didelę reikšmę, todėl, kad kvėpavimas yra ta jėga, kuri įjungia į darbą balso aparatą. Žymus pedagogas ir mokslininkas, kuris nagrinėjo dainavimo metodologiją, Manuelis Garcija savo metodiniame veikale „Pilnas traktatas apie dainavimo meną“, išleistą 1847 metais, rašo: „Negalima tapti kvalifikuotu dainininku, neįvaldžius kvėpavimo kontroliavimo meno“.Taip pat, visiems žinoma citata: „Dainavimo menas yra kvėpavimo menas“. Ir iš tiesų, kvėpavimas – tai varomoji balso jėga. Be kvėpavimo balso aparatas, nors ir turi gamtinį tobulumą, bus miręs. Garso ataka, jo filiravimas, frazuotė – šių dalykų techniką priklauso, iš esmės, nuo mokėjimo valdyti kvėpavimą. Kvėpavimą kontroliuoja žmogaus nervinė sistema: a) automatiškai (nevalingai), kai kalba eina apie kvėpavimą, kaip apie fiziologinį organizmo procesą, ir kartais –b) valingai, kai šis procesas tampa kalbos ir vokalinio meno uždavinys. Šis santykinis valingumas išreiškiamas krūtinės ląstos muskulatūros ir pilvo raumenų judesių valdymo. Kalbant apie diafragmą ir kvėpavimo aparato vidinę muskulatūrą, tai jų darbas negali būti valdomas ir negali atsirasti taip pat automatiškai, kaip esant paprastam fiziologiniam kvėpavimui.


Turinys

  • Įvadas
  • Kvėpavimo tipai
  • Iškvėpimo ir įkvėpimo principai
  • Kvėpavimo užlaikymo momentas
  • Kvėpavimo atrama
  • Dainavimo ir fiziologinio kvėpavimo skirtumai
  • Išvados
  • Literatūros sarašas

Reziumė

Autorius
julijasmol
Tipas
Referatas
Dalykas
Muzika
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 6, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Prezentacija apie grupę "Antis"

Muzika Prezentacija 2015 m. ugnemas
Skaidrės apie lietuvišką muzikos grupę "ANTIS". Praverčia studijuojant muziką, mano atveju pedagogiką, kai reikia pristatyti lietuvišką grupę/atlikėją. Iš darbo gavau 10.

Prezentacija apie Juozą Gruodį

Muzika Prezentacija 2016 m. ugnemas
Skaidrės apie lietuvių kompozitorių Juozą Gruodį. Darbas parengtas remiantis Ambrazo knyga "Juozas Gruodis epochų sankirtose". Yra iliustracijų iš knygos. Pažymys - 10.

Prezentacija apie tromboną

Muzika Prezentacija 2014 m. ugnemas
Skaidrės apie muzikos instrumentą tromboną. Skaidrės išsamios, remtasi knygomis. Pristatytos paskaitoje "mokykliniai muzikos instrumentai". tema - variniai pučiamieji. Pažymys - 10.

Skaidrės apie Birbynę

Muzika Prezentacija 2015 m. jussted
Trumpos skaidrės apie birbynę. Trumpas aprašymas, iš kur šis instrumentas kilęs bei birbynės skambesys.

Apie balso higieną

Muzika Referatas 2012 m. riuzavaa
Žmogaus balsas – sudėtinga organų sistema, unikali ir nepakartojama Dievo dovana. Kiekvienas balsas skirtingas savo spalva, tembru, stiprumu, obertonais ir kitom savybėm. Daugelis...