Lietuvos kultūros paveldo objektas - Pažaislio vienuolynas

10 psl. / 1882 žod.

Ištrauka

ĮVADAS

Lietuvos kultūra labai unikali ir turinti daug paveldo. Pradedant apie tai kalbėti galima paminėti įvairaus grožio parkus ir piliakalnius, tačiau tai gamtos sukurtas grožis. Bet žmonių sukurti dvarai, pilys, rūmai, vienuolynai ir bažnyčios dar įspūdingesnio grožio ir mąsto.

Pasirinkti kokiu Lietuvos kultūros paveldo objektu pasidomėti plačiau buvo sunku, nes visi iš jų turi savo istoriją, yra apipinti tam tikrų legendų ir mitų, o ir savo grožiu bei išvaizda nenusileidžia nei vienas. Norėjau pasidomėti kažkuo ypatingu ir labai išskirtinu – bežiūrint mūsų šalies paveldo nuotraukas ir aprašymus už akių užkliuvo Pažaislio vienuolyno ansamblis Kaune, tiksliau pati Pažaislio vienuolyno bažnyčia, kuri yra kaip ansamblio branduolys. Mane patraukė visų pirma išvaizda, eksterjeras, o plačiau pasidomėjus sužavėjo ir legendomis apipinta atsiradimo istorija.

TIKSLAS

Surinkti reikiamą informaciją apie pasirinktą Lietuvos kultūros paveldo objektą ir paaiškinti kuo jis unikalus Lietuvos kultūrai.


Reziumė

Autorius
brigituke
Tipas
Referatas
Dalykas
Architektūra
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 11, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Pažaislio vienuolynas

Architektūra Referatas aiwisss
Barokas – meno kryptis, XVII a. – XVIII a. I pusėje plitusi Europoje ir Lotynų Amerikoje. Siauresniąja prasme baroku vadinamas šio laikotarpio architektūros...

Kultūros paveldo apsauga ginkluoto konflikto metu

Architektūra Referatas denis
Darbo aktualumas. Stabili ir harmoninga šiuolaikinės civilizacijos raida glaudžiai siejasi su kultūros ir kultūros paveldo išsaugojimo klausimais. Esama situacija tarptautinėje bendrijoje turi akivaizdžius...

Kauno miesto kultūros paveldo objektai

Architektūra Prezentacija 2014 m. studentė17
Prezentacijoje pristatomi Kauno miesto kultūros paveldo objektai. Fotonuotraukomis perteikiamas garsių paveldo objektų grožis ir architektūrinės detalės.