Pagalba krizės ištiktoms ES valstybėms narėms ir jos vertinimas

14 psl. / 2475 žod.

Ištrauka

Dėl šiuo metu pasaulyje vykstančios precedento neturinčios pasaulinės krizės, ne viena Europos Sąjungos šalis vis dar turi užsibrėžusi vieną iš gyvavimo tikslų – tapti šalimi, įveikusia tarptautinę finansų rinkų krizę. Tam jos privalo gerinti bei stabilizuoti savo šalies ekonomiką visais įmanomais būdais ir stengtis kuo skubiau įgyvendinti kovos su krize išsikeltus tikslus. Ispanija, Italija, Graikija, Airija, Portugalija – šios ir daugelis kitų Europos valstybių visoje pasaulio spaudoje minimos kaip vienos iš rizikingiausią šalies ekonomiką šiuo metu turinčios valstybės, visuose Europos Sąjungos šalių vadovų susitikimuose nagrinėjami ekonomikos stabilizavimo planai, aiškinamasi kokius tiksliai sprendimo būdus taikyti bei kaip jie paveiks visą Euro zoną, namų ūkius, verslą.

Šiame darbe bus stengiamasi apžvelgti pagrindinius šalių gelbėjimo planus, pateikti šių planų esamas bei planuojamas pasekmes, detaliai analizuoti kokie tikslai iškelti šalims gelbėti.

Darbo tikslas – išnagrinėti Europos Sąjungos teikiamą pagalbą krizės ištiktoms šalims bei pateikti tikslius šios pagalbos vertinimus.

Darbe naudoti metodai: dokumentų tyrimo, grafinė analizė, internetinio tyrimo.

Pagrindinė darbe naudota literatūra: Vilniaus Universiteto Biblioteka, internetiniai straipsniai ir dokumentai, renkama literatūra ir informacija naudojantis internetu, buvo nagrinėtos internetinėje enciklopedijoje „Vikipedija“ pateiktos nuorodos, duomenys ir informacija, taip pat įvairiuose internetinuose puslapiuose pateikiamos bei mokslinėje literatūroje skelbtos įvairių autorių teorinės knygos ir straipsniai, naujausi TV ir radijos laidų pranešimai ES tematika ir įvairūs pranešimai.


Turinys

  • Turinys2
  • Įvadas3
  • Europos Sąjungos finansų krizė4
  • ES finansų sektoriaus krizių valdymo sistema6
  • Krizės ištiktos valstybės7
  • Suteiktos pagalbos įvertinimas11
  • Išvados12
  • Literatūra13

Reziumė

Autorius
pagalba
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 16, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
14 psl.

Susiję darbai