Genetiškai modifikuoti organizmai. Už ir prieš.

9 psl. / 2299 žod.

Ištrauka

Dėl spartaus žmonių skaičiaus augimo, XX amžiaus pabaigoje ypač daug dėmesio buvo imta skirti įvairių biotechnologijos šakų vystymui ir tobulėjimui, tarp jų ir genetiškai modifikuotų organizmų kūrimui. Galima teigti, jog per keletą metų genetinės modifikacijos metodai išplito daugelyje šalių. Šiandieną genetiškai modifikuoti organizmai yra viena iš labiausiai diskutuojamų ir keliančių klausimų temų. Nors genetinė modifikacija jau vyksta porą dešimtmečių ir vis daugiau šalių renkasi tokį produktų auginimo būdą (dažnai dėl ekonominių sumetimų), žmonės į genetiškai pakeistus organizmus vis dar žiūri skeptiškai, genetiškai modifikuoti organizmai daugeliui vis dar kelia abejonių bei nepasitikėjimą. Visuomenė yra susiskirsčiusi į dvi grupes: vieni palaiko tokių organizmų kūrimą bei importavimą ir eksportavimą į svetimas šalis, mano, jog tokiu būdu užaugini organizmai yra kur kas produktyvesni, pasižymi naudingesnėmis savybėmis nei natūralūs, kiti, priešingai, - neigia bet kokią GMO naudą bei akcentuoja tokių produktų neigiamas savybes. Mano manymu, prieš stojant į tam tikros grupės pusę, būtina plačiau paanalizuoti, kaip tokie produktai yra kuriami bei kokias pasekmes gali sukelti jų vartojimas.

Šio referato tikslas - atskleisti, kas yra genetinė modifikacija, kaip ji vyksta, bei plačiau paanalizuoti genetiškai modifikuotų organizmų teikiamą naudą, trūkumus ir pavojus.


Turinys

  • Įvadas3
  • Genetiškai modifikuotų organizmų kūrimo priežastys, genų inžinerija ir GMO sąvoka4
  • Genetinės modifikacijos ir jų eiga 4-5
  • GMO nauda 5-6
  • GMO pavojai 6-8
  • Tyrimai su žiurkėmis atskleidžia GMO grėsmę8
  • Išvados9
  • Literatūros sąrašas10

Reziumė

Autorius
lauraanor
Tipas
Referatas
Dalykas
Biologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 3, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Genetiškai modifikuotas maistas

Biologija Prezentacija 2012 m. gerduliukas
Šį darbą dariau apie genetiškai modifikuotus organizmus. Parašiau reprezentacija ir pristačiau prieš bendraklasius.

Genetiškai modifikuoti organizmai {GMO}

Biologija Referatas 2013 m. barboryte
Šis referatas yra apie GMO (genetiškai modifikuotus organizmus). Universitete jis buvo įvertintas devynetu. Darbe aprašoma, kas yra GMO, kuo pasižymi genetiškai modifikuoti produktai...

Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO)

Biologija Prezentacija 2017 m. adelė007
Puiki prezentacija apie GMO. Šios skaidrės tikrai sudomins klausytojus klasėje, nes , priešingai nei dauguma, nėra didelių litanijų per visą skaidrės lapą.