Europos sąjungos struktūrinių fondų paskirtis ir jų panaudojimo galimybės Lietuvos ekonomikoje

17 psl. / 3245 žod.

Ištrauka

Konkurencingumas, gebėjimas kurti gerovę ir ją toliau didinti visų pirma remiasi gebėjimu kurti naujoves ir diegti naujus produktus, paslaugas, verslus, socialinius procesus ir modelius. Labai maža visų rūšių naujoves diegiančių įmonių dalis, mažos verslo išlaidos moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai, menkai komercializuojamas esamas ekonominis Lietuvos mokslo potencialas sąlygoja esminių pokyčių poreikį. Čia mums padeda Europos Sąjungos struktūriniai fondai. Tai yra regioninės politikos plėtra, vykdanti struktūrinę politiką. Jos tikslas - mažinti regionų socialinius ir ekonominius skirtumus finansinėmis priemonėmis. Šio darbo tikslas - susipažinti su įvardintais Europos Sąjungos struktūriniais fondais ir jų panaudojimo galimybes Lietuvos ekonomikoje. Siekiant įgyvendinti užsibrėžtą tikslą, darbe sprendžiami tokie uždaviniai: Susipažinti su struktūrinių fondų principais; Apžvelgi Lietuvoje įvykdytus projektus; Susipažinti su Europos Sąjungos struktūrinių fondų ateities tikslais Lietuvos ekonomikoje. Siekiant kuo detaliau atskleisti temą, remiaimasi V. Nakrošio ,,Europos Sąjungos regioninė politika ir struktūrinių fondų valdymas”, taip pat Europos Sąjungos paramos oficialiu interaktyviu naujienlaiškiu bei dokumentais.


Turinys

  • Struktūrinių fondų principai
  • Lietuvoje įvykdyti projektai
  • Europos Sąjungos struktūrinių fondų ateities tikslai Lietuvos ekonomikoje

Reziumė

Autorius
gretule8
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.54
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 11, 2015
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Euro įvedimo galimybės Lietuvoje

Finansai Referatas 2014 m. brigita99
Bendrieji pinigai – eurai jau kuris laikas sėkmingai atlieka savo funkcijas Europos Sąjungos didelėje dalyje. Euras yra 18-os Europos Sąjungos šalių bendroji valiuta,...

Juridinių asmenų kreditavimas Lietuvoje

Finansai Diplominis darbas 2010 m. rasa13
Darbo tikslas yra išnagrinėti įmonių kreditavimo procesą bei kaitą bankuose, per pastaruosius 4 metus, nustatant jį įtakojančius veiksnius Lietuvoje.