Automobilių simbolių reikšmė reklamose

7 psl. / 514 žod.

Ištrauka

Visų pirma, kaip galime matyti, reklamoje jau pirmosiomis sekundėmis vaizduojamas vaikas, vėliau jo tėvai. Tampa aišku, jog reklamos pasirinktas manipuliatorius – šeima, kadangi šeima asocijuojasi su pasitikėjimu bei saugumu. Vėliau reklamoje rodoma, kad vaikas keliauja tamsiu paros metu ir jo kelionė yra ilga: reklamoje pateikiamas vaizdas, kai berniukas sustoja pavalgyti. Iš to galima daryti prielaidą, jog vaikas siekia užsibrėžto tikslo, nepaisydamas nei nakčia tykančių pavojų, nei, galbūt, tėvams sukelto nerimo, negalvodamas apie savo gyvybę.

Kaip jau galime suprasti, berniukas keliauja į numatytą vietą. Kelionės tikslas – policijos nuovada, tad vėl gi galime matyti kitą reklamoje pateikiamą manipuliatorių – viešąją įstaigą bei pareigūną, kuris taip pat asocijuojasi su saugumu ir pasitikėjimu. Nuovadoje berniukas teigia, jog pasiklydo, tačiau iš policininko teiginio „Bet tai bus paskutinis kartas“, galima daryti išvadą, jog berniukas sąmoningai tai daro kažko siekdamas.

Kitas reklamos epizodas, kai berniukas jau sėdi automobilyje ir šypsosi, greta savęs saugos diržu prisegęs savo žaislą – meškiuką, kuris, mano nuomone taip pat turi simbolinę reikšmę: į kelionę kartu pasiimdamas žaislą, berniukas jau parodo tam tikrą tarpusavio ryšį, o jo prisegimas – saugumo pojūčio demonstravimas. Vaiko atsipalaidavimas – nuoroda į komfortą, tad aiškiai parodoma, jog automobilis pritaikytas ilgoms kelionėms. Tampa aišku, jog berniukas norėjo, pasivažinėti ir, galiausiai, policijos pareigūnui užvedant automobilio motorą, stambiu planu parodomos Mercedes-Benz firmos raktelis.

Taigi, Mercedes-Benz reklamuojamas automobilis siejamas su šeima, saugumu bei pasitikėjimu. Mano nuomone, kiekvienas žmogus norėtų įsigyti tai, kas saugu ir patikima. Vaiko personažas tarsi sustiprina simbolinę reikšmę, pateikiamą reklamoje, siekiant sukelti kuo stipresnį poveikį potencialiems pirkėjams, kadangi tėvai bene labiausiai rūpinasi vaikų saugumu.


Turinys

  • 1) Automobilio Mercedes-Benz 1:30 min trukmės reklama
  • 2) Automobilio Mini Cooper 1:01 min trukmės reklama
  • 3) Automobilio Lamborghini 1:04 min trukmės reklama

Reziumė

Autorius
studentfil
Tipas
Referatas
Dalykas
Rinkodara
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 17, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
7 psl.

Susiję darbai

Čiužinių reklamos kampanijos įgyvendinimas

Rinkodara Kursinis darbas 2011 m. guoba
Šiuo metu reklama tampa neatsiejamu mūsų gyvenimo palydovu. Be jos neįsivaizduojame ne tik prekybos, paslaugų teikimo, bet ir apskritai daugelio ekonominių sričių egzistavimo....

Reklamos įtaka vartotojams

Rinkodara Tyrimas loooretux
Reklama - tai informacija, skirta paveikti potencialius vartotojus ar tikslinę jų grupę, atlikti įvairius veiksmus, susijusius su prekės ar paslaugos pirkimu ir vartojimu....