Migracija kaip iššūkis nacionaliniam saugumui

10 psl. / 1882 žod.

Ištrauka

Dabartiniame pasaulyje migracija vaidina didelį vaidmenį. Ji teikia tiek gerų, tiek blogų dalykų. Migracija suteikia galimybę žmonėms geriau gyventi, tačiau kažko atsisakant. Tad iškyla įvairūs klausimais ir prielaidos kodėl migracija gali tapti blogu ženklu nacionaliniui valstybės saugumu. Migracija gali sukelti tam tikrus pavojus, grėsmes, kurios gai turėti įtakos įvairiems pasaulio procesams, ypač saugumui. Tad šiame darbe stengsiuosi pažvelgti kaip yra užtikrinams nacionalinis saugumas nuo migracijos tendencijų.

Aktualumas: ši tema yra aktuali, nes pasaulyje nėra pakankamai užtikrinamas nacionalinis saugumas nuo migracijos tendencijų.

Tikslas: įvertinti migracijos iššūkį nacionaliniam saugumui.

Uždaviniai:

1. Išsiaiškinti migracijos poveikį nacionaliniam saugumui Lietuvoje.

2. Nustatyti LR saugumo strategijos reikšmę.

3. Išanalizuoti bendrą saugumą tarptautiniu lygiu.

Tyrimo metodai: darbe bus naudojama aprašomasis metodas, kuris padės įvertinti darbo sudėtingumą.

Naudojama literatūra: darbe bus naudojama įvairių autorių straipsniai, kurie susiję arba juose kalbama apie migracijos poveikį saugume, taip pat bus minimi žinomi politikai, kurie pasisako už migracijos ir saugumo problemą, bus naudojam LR saugumo strategijos dokumentas.

Strukūra: darbas yra suskirstytas į dvi dalis. Pirmoji dalis yra skirta LR migracijos problemoms nacionaliniame saugume, kad migracija nepadeda Lietuvai ir kodėl saugumo strategija nepakankamai efektyviai išnaudojama. Antroji dalis- apie nacionalinį sauguma tarptautiniu mąstu, kodėl vienos valstybės negali užkirsti migracijos bangų. Galiausiai darbas bus baigtas išvadomis ir naudota literatūra.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. MIGRACIJA LIETUVOS VALSTYBĖJE4
  • 1.1. Migracija valstybės viduje4
  • 1.1. Migracija LR saugumo strategijoje6
  • 2. MIGRACIJA TARPTAUTINIU MĄSTU7
  • IŠVADOS9
  • NAUDOTA LITERATŪRA…………………………………………………………10

Reziumė

Autorius
dvaras007
Tipas
Referatas
Dalykas
Viešasis administravimas
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 19, 2015
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Lietuvos nacionalinio dramos teatro reklamos efektyvumas

Viešasis administravimas Kursinis darbas 2013 m. saima
Šiandieninėje visuomenėje pilna korupcijos, agresijos, žlunga bendravimo atmosfera, be galo opios problemos yra emigracija, skurdas, nykstantys kultūros resursai. Galima atsiriboti ir nematyti šių...

Energetinio saugumo problema Lietuvoje

Viešasis administravimas Rašinys maltamok
Energetinis saugumas svarbus kiekvienai valstybei, nes tai užtikriną stabilumą ,ir yra vienas iš sėkmingos politicos bei valstybės gyvavimo aspektų. Kadangi energetino saugumo svarba...