Saulė ir jos planetos

9 psl. / 1853 žod.

Ištrauka

Aktualumas: ši tema yra aktuali mokslininkams, astronomijos specialistams ir žmonėms besidominčiams Žemės istorija bei kosmoso paslaptimis.

Darbo tikslas: supažindinti su saulės sistema, išsamiau paanalizuoti jos planetas, taip pat sužinoti apie kitas planetas esančias visatoje, kurios galėtų būti panašios į žemę.

Darbo uždaviniai: 1. Kaip atsirado Saulės sistema.

2. Sužinoti Saulės sistemos planetų ypatumus.

3. Atpažinti Žemę nuo kitų planetų.

4. Kitų planetų egzistavimas.

Metodai: darbe nus naudojamas aprašomasis metodas, nes juo lengva pateikti faktus apie visatą bei planetas.

Naudota literatūra: darbe bus naudojama oficialios kosminių skrydžių agentūros (NASA) internetinės svetainės publikuoti straipsiai bei tekstai, kuriuose yra išdėstyta visa informacija apie Saulės sistemą, planetas. Kitas šaltinis prof. G. Kamuntavičiaus knyga „Visata ir mokslas“, kurioje aiškiai ir glaustai supažindinta su pagrindinėmis sąvokomis apie šio darbo esmę.

Struktūra: darbas yra suskirstytas į du skyrius. Pirmame skyriuje kalbėsiu apie Saulės sistemos atsiradimo prielaidas, jo kilmę. Antrame skyriuje bus plačiai nagrinėjama Saulės sistemos planetos, jų palyginimai, taip pat panašių planetų į Žemę ieškojimas.


Turinys

  • ĮVADAS1
  • 1. SAULĖS SISTEMOS KILMĖ IR RAIDA2
  • 2. PLANETOS2
  • 2.1. Saulės sistemos planetos2
  • 2.2. Panašios į Žemė planetos5
  • IŠVADOS6
  • NAUDOTA LITERATŪRA7

Reziumė

Autorius
dvaras007
Tipas
Referatas
Dalykas
Astronomija
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 19, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Dangaus kūnas - saulė

Astronomija Referatas julijap
Įvadas.........................................................................................................................2 Saulės judėjimas ........................................................................................................3 Saulė kultūros istorijoje .............................................................................................4 Fizinės ir kitos charakteristikos..................................................................................5 Išvados .......................................................................................................................6 Literatūra....................................................................................................................7

Saulės sistema. Jos įtaka žemės planetai

Astronomija Referatas s1200199
Nuo šumerų ir egiptiečių laikų žmonės stebėjo metinį Saulės kelią dangumi, besikeičiantį Mėnulio veidą, klajojančias ryškias žvaigždes – planetas, uodeguotas dangaus viešnias –...

9 Saulės sistemos, kilmė ir Saulė

Astronomija Prezentacija 2013 m. maigless
Saules sistema – kilme ir struktura. Gautas aukšciausias ivertinimas mokykloje už informatyvu pateikima, toliau nurodyta turinyje.

Saulės sistemų planetų tyrimas. Kosminės kelionės

Astronomija Referatas 2011 m. robertukassz
Astronomijos tyrimo objektas – visata. Tai dydžiais neišmatuojama erdvė, todėl kiekvienam pradedančiam gilintis į šį mokslą turėtų būti įdomu pasidomėti jau įvykdytomis kosminėmis...

Planeta Uranas

Astronomija Prezentacija 2015 m. sarunyte
Iš prezentacijos sužinosite apie planetą uraną, jos atsiradimo istoriją, apie urano palydovus, įdomiausius faktus apie uraną.

Planetų judėjimo ypatumai

Astronomija Prezentacija iveivi
Visos planetos skirieja elipsinės formos orbitomis. Orbita – įsivaizduojama kreivė erdvėje, kuria juda tam tikras kosminis kūnas. Didžiųjų astronominių kūnų orbitos panašios...