Gyvūnų priežiūros centras

25 psl. / 5599 žod.

Ištrauka

Lietuvoje atsiranda vis daugiau žmonių, kurie dažniau išvyksta į kitas šalis atostogauti, darbo reikalais ir pan. Kaskart augintinių šeimininkams tampa vis didesnė problema, kai reikia juos palikti be priežiūros. Pasidarė įprasta naminius gyvūnėlius palikti kaimynams, giminaičiams ar artimiems draugams, kurie dažniausiai neturi laiko jais tinkamai pasirūpinti. AB „Gyvūnų priežiūros centras“ gyvūnų mylėtojams siūlo išeitį – gyvūnų viešbutį, kuriame jiems bus suteikia pilnavertė priežiūra. Tokiu būdu augintinių šeimininkai galės jaustis užtikrinti jų gerove bei priežiūra.
Mūsų įsteigtas „Gyvūnų priežiūros centras“ taip pat suteikia ir šias paslaugas:
• Šunų ir kačių kirpykla;
• Įvarių prekių parduotuvė gyvūnams;
• Veterinarijos klinika.
„Gyvūnų priežiūros centre“ dirba darbuotojai-specialistai, iš kurių kiekvienas yra puikus savo srities žinovas. Kadangi įmonėje yra dirbama su naujausiomis technologijomis bei taikomi optimaliausi gydymo metodai, todėl darbuotojai yra nuolat skatinami gilinti savo žinias įvairiuose seminaruose ir apmokymuose, kurie vyksta Lietuvoje ir užsienio šalyse.

IŠVADOS
Mažosios ir vidutinės įmonės turi didelę reikšmę šalies ekonomikoje. Jos sudaro didelę bendro įmonių skaičiaus dalį, nes vyksta privatizavimo procesai, kuriamos naujos verslo įmonės ir kt. Tai dėsningas rinkos ekonomikos procesas. Šio tipo įmonėse dirba ir dirbs nemažas specialistų, verslininkų skaičius.
Norint, kad įmonė būtų pelninga, visų pirma kolektyvas turi puikiai sutarti. Kokie vyraus santykiai tarp darbuotojų, nulemia organizaciniai ir vadybiniai sprendimai. Įmonėje turi vyrauti puikus darbo klimatas, kuris įtakoja verslo sėkmę ir pelno dydį.
Negalima pamiršti, kad verslas paprastai prasideda nuo idėjos užsiimti tam tikra veikla. Ir visų pirma reikia įsitikinti, ar ši idėja yra reali, perspektyvi, pelninga. Tam įmonė turi pasidaryti planą, t.y. tikslus ir priemones tiems tikslams pasiekti, o tai padaryti padeda reguliari organizacijos kontrolė.
Organizavimas, vadovavimas ir kontrolė kaip ir planavimas yra bendrosios valdymo funkcijos be kurių įmonė negali gyvuoti. Norint bendrai ir rezultatyviai dirbti įgyvendinant įmonės tikslus, būtinas darbo organizavimas. Kontrolė yra vadovo veiksmas, kuriam pavaldiniai labiausiai priešinasi, tačiau be šio veiksmo įmonė taip pat negalės sėkmingai veikti: įmonėje gali įsivyrauti netvarka, darbuotojų savivaliavimas. Vadovavimas yra viena svarbiausių vadovo funkcijų, susijusių su tarpasmeniniais valdymo apsektais, padedanti pavaldiniams suprasti įmonės tikslus ir skatinanti efektyviai jų siekti.


Reziumė

Autorius
alyncikas
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€3.19
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 5, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
25 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
tiko

Susiję darbai

Rekreacinio centro sukūrimas prie Perkalio ežero

Vadyba Diplominis darbas 2008 m. smilinggirl88
Aplinkos pokyčiai, didėjantis gyvenimo tempas bei išaugę vartotojų pageidavimai sąlygoja paslaugų sektoriaus plėtrą. Šiuo metu sparčiai besiplečianti turizmo paslaugų sritis yra kaimo turizmas....

UAB „Topo centras“ strateginis valdymas

Vadyba Kursinis darbas 2010 m. guoba
Strategija - tai visapusiškas planas, skirtas padėti organizacijai įgyvendinti misiją ir užsibrėžtus tikslus. Strategija kuriama aukščiausiame valdymo lygmenyje ir apibrėžia pagrindinius organizacijos tikslus...