Baltų mitologijos parkas

12 psl. / 2172 žod.

Ištrauka

Sausdravai – kaimas šiaurės vakarinėje Kretingos rajono savivaldybės teritorijos dalyje, 4 km į šiaurės vakarus nuo Darbėnų, dešiniajame Darbosupelio krante. Kaimas buvo įkurtas XVI a. Jis priklausė Mažučių dvarui XVIII a. – XX a. pradžioje. Sausdravų kaimas yra ypatingas tuo, kad šioje gyvenvietėje yra įkurtas Baltų mitologijos parkas, kurio pagalba siekiama parodyti senosios Baltų pasaulėžiūros atvirumą šiuolaikinėms bendražmogiškosioms Europos vertybėms.

Baltų mitologijos parką sudaro rekreacinis (pažintinis) takas. Šis parkas buvo pradėtas kurti 2009 metais. 2010 m. balandžio 17 d. iniciatyvinė grupė patvirtino kūrimo kryptis, o 2011 metais gauta Europos Sąjungos Struktūrinių fondų piniginė parama ir 2011-ųjų metų rudenį pradėtas įgyvendinti. Galiausiai, Baltų mitologinis parkas buvo atidarytas 2012 gegužės mėnesį.

Baltų mitologijos parko misija yra puoselėti baltų (aisčių) kultūros vertybes, ugdyti pilietiškumą, prisidėti prie valstybės kultūrinės veiklos, skatinti baltų grupės tautų ir genčių (regionų) bendravimą. Pažintinių takų uždavinys yra atskleisti baltų (aisčių) originalų pasaulio ir visatos sąrangos suvokimą per vaizdines (skulptūros) ir garsines (pasakojamąsias ir dainuojamąsias) formas. Remiantis naujausiais baltistikos mokslo mitologijos ir etninės kultūros tyrimais, parodyti, kad senoji Baltų religija nebuvo stabmeldiška, o jos pagrindas - vienas Dievas (monoteizmas), laiko tėkmėje apsuptas dievybių, įprasminančių žmogaus dvasinį ir praktinį gyvenimą, amžinąjį ryšį su Gamta. Šiuo parku siekiama parodyti senosios Baltų pasaulėžiūros atvirumą šiuolaikinėms bendražmogiškosioms Europos vertybėms. Yra tikimasi, kad parko lankytojai, ypatingai jaunimas, pažins savo protėvių papročių šviesiausias puses, o turistai iš kitų šalių sužinos apie baltų (aisčių) kraštų mitologiją. Šį projektą remia projektą Lietuvos Respublika, Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai, kuris investuoja į kaimo vietoves.


Turinys

  • Baltų mitologijos parko vieta ir įkūrimas
  • Parko struktūra
  • Vadimo labirintas
  • Ragučio žaidimas
  • Skulptorius Algimantas Sakalauskas
  • Skulptūrų ekspozicijos

Reziumė

Autorius
darbai123
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 13, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Priešdiplominė praktika UAB ,,Ad Baltic“ Kemi servise

Vadyba Praktikos ataskaita viktorij_a
Priešdiplominę praktiką atlikau UAB,,AD Baltic“ KEMI servise. Praktikos metu išanalizavau įmonės veiklos charakteristiką. Susipažinau su įmonės organizacijos atliekamų paslaugų operacijomis. Praktikos metu taikiau...

Baltų mitologijos parkas

Vadyba Referatas 2015 m. darbai123
Šiame darbo pristatomas Baltų mitologijos parkas., kuris buvo pradėtas kurti 2009 metais. Remiantis naujausiais baltistikos mokslo mitologijos ir etninės kultūros tyrimais, parodyti, kad...