Draudimo rinkos Lietuvoje analizė

18 psl. / 3720 žod.

Ištrauka

Žmogus visuomet siekia būti saugus, apsaugoti artimuosius, savo turtą, todėl galimų rizikų sumažinimui, saugumo jausmo padidinimui naudojami įvairūs draudimo elementai ir formos.

Ekonominiu požiūriu draudimas atlieka kapitalo, pajamų ir kredito išsaugojimo funkcijas, yra svarbus kapitalo rinkos investuotojas, darbo rinkos vartotojas, apsaugo nuo galimų nuostolių arba juos sumažina. Socialiniu požiūriu draudimas vertinamas kaip žmonių gerovės palaikymo ir turtinių skirtumų mažinimo priemonė. Todėl draudimo verslas pasaulyje yra viena iš perspektyviausių verslo rūšių.

Draudikai yra stambiausi instituciniai investuotojai tiek nacionalinės ekonomikos ribose, tiek ir tarptautiniu mastu. Būdamas svarbiausiu valstybinės draudimo ir aprūpinimo sistemos papildymu, o iš dalies ir pakaitalu, draudimas užtikrina būtiną gyventojų socialinės apsaugos lygį.

Draudimo naudą nelaimėje pažinsi, ko gero, taip pasakytų kiekvienas apsidraudęs ir kažkada su nemenka bėda susidūręs žmogus. Draudimo įstaigos rengia veiklos apžvalgas, kurios rengiamos keturis kartus per metus. Jose pateikiami atitinkamo laikotarpio pagrindiniai Lietuvos draudimo rinkos rodikliai, įvertinami pokyčiai ir galima jų įtaka tolimesniam rinkos vystymuisi. Įvertinant šalies ekonominės aplinkos pokyčius apžvelgiama gyvybės ir ne gyvybės draudimo šakų raida, atskirų draudimo grupių bei rūšių vystymosi tendencijos.Apžvalgos rezultatai leidžia atskleisti draudimo įmonės naudingumą, pelningumą ir kitus svarbius rodiklius, kurie svarbūs visuomenei.

Darbo tikslas – išanalizuoti Lietuvos draudimo rinką ir įvertinti jos 2013 – 2014 m. rodiklius.

Darbo uždaviniai:

  1. Išanalizuoti draudimo rinką teoriniu aspektu.
  2. Atlikti Lietuvos 201 - 2014 m. draudimo rinkos analizę;

Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1.DRAUDIMAS4
  • 1.1 DRAUDIMO SAMPRATA4
  • 1.2. Draudimo rinka bei LIETUVOS DRAUDIMO RINKOS RODIKLIAI9
  • 2.LIETUVOS DRAUDIMO RINKOS ANALIZĖ 2013-2014 M.12
  • 2.1 2013 METŲ DRAUDIMO RINKOS LIETUVOJE ANALIZĖ12
  • 2.2 2014 METŲ DRAUDIMO RINKOS LIETUVOJE ANALIZĖ14
  • IŠVADOS17
  • LITERATŪRA18

Reziumė

Autorius
mukas
Tipas
Referatas
Dalykas
Draudimas
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 26, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai

Lietuvos draudimo rinkos analizė

Draudimas Diplominis darbas 2009 m. amanda
Ekonominiai pokyčiai skatina naujų komercinės veiklos sričių iškilimą ir plėtrą. Viena iš tokių komercinės veiklos sričių – draudimas. Draudimas – veikla naudojama nuostolių...

Gyvybės draudimo rinkos analizė

Draudimas Kursinis darbas 2013 m. elvyraram
Draudimo rinka tai – finansų rinkoje veikiantis mainų mechanizmas, suvedantis draudimo paslaugų pardavėjus ir pirkėjus, tokiu būdu suformuojant draudimo paslaugų pasiūlą ir paklausą,...