Referatas - vegetariškas valgiaraštis

5 psl. / 1041 žod.

Ištrauka

Vegetarizmas yra tokia mitybos praktika, kai yra atsisakoma bet kokios mėsos, įskaitant žuvį, paukštieną, vėžiagyvius bei šalutinius skerdimo produktus. Tokios mitybos priežastys gali būti įvairios: etninės, religinės, kultūrinės, estetinės, ekologijos, ekonomikos, politinės, skonio arba sveikatos.

Yra keli vegetariškos dietos variantai; pvz., dalis vegetarų pasirenka pašalinti kiaušinius iš savo raciono, tačiau kiti to nedaro. Veganai, pavyzdžiui, vartoja tik augalinės kilmės produktus. Dalis vegetarų taip pat dažnai pasirenka rūbus ir kitus produktus, kurių gamyba nesusijusi su gyvūno išnaudojimu ir jo mirtimi.

Teisingai suderintos vegetariškos dietos gali visiškai patenkinti žmogaus organizmo maistinius poreikius visose gyvenimo stadijose; rimti ilgamečiai medicininiai tyrimai parodė, kad vegetarizmas gali pratęsti gyvenimo trukmę, pagerinti sveikatą ir žymiai sumažinti vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Motyvacija ir privalumai

Žmonės tampa vegetarais dėl įvairių priežasčių. Tam gali turėti įtakos vietinė religija ir kultūra. Žmogus gali tapti vegetaru ir dėl etinių sumetimų, nepateisinant, pvz., gyvūno naudojimo žmogaus reikmėms, šiuolaikinės maisto pramonės praktikų, kuomet gyvuliai yra dažnai užauginami nenatūraliomis sąlygomis ar metodais. Tokie vegetarai pasisako už gyvūnų teises ir dažnai dalyvauja socialiniame aktyvizme.


Turinys

  • Titulinis lapas
  • Turinys
  • Vegetarizmas
  • Motyvacija ir privalumai
  • Įtaka sveikatai
  • Vegetaro dienos meniu: daržovių diena, vaisių diena

Reziumė

Autorius
strawberry147
Tipas
Referatas
Dalykas
Kulinarija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 28, 2015
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai