Moters gyvenimo tikslų ir vertybių samprata: amžiaus veiksnys

9 psl. / 2423 žod.

Ištrauka

Šio namų darbo tikslas – palyginti trijų skirtingo amžiaus (paauglė, studentė, suaugusi moteris) tos pačios lyties (moteriškos) gyvenimo tikslų bei vertybių supratimą, remiantis pusiau strūkturuotu interviu. Iš tiesų labai įdomu, kaip pasaulį mato skirtingo amžiaus moterys, ar joms taikytinos tos pačios vertybės, pasaulėžiūra. Kokie atsakymai sutampa, o kokie yra skirtingi.

Šio namų darbo informantai buvo pasirinkti neatsitiktinai. Tai yra trys man artimos moterys: mano sesuo, gera draugė ir mano mama. Būtent šiuos asmenis pasirinkau todėl, kad man lengva su jomis susisiekti, bendrauti bei jos labai tinka šiai užduočiai pagal amžiaus grupes. Visos jos mielai sutiko atsakyti į pateiktus klausimus. Dabar norėčiau plačiau pristatyti infomantus. Taigi:

  1. Sesuo. Jai šiuo metu 15 metų, mokosi mokykloje 9 klasėje. Šiame namų darbe pavadinkime ją Edita.
  2. Mano draugė. Šiuo metu jai 21 metai. Mokosi kolegijoje draudimą. Mes kartu mokėmės nuo pat pirmos klasės. Šiame namų darbe pavadinkime ją Kotryna.
  3. Mama. Šiuos metu jai 45 metai. Dirba pardavėja kaimo parduotuvėje. Šiame namų darbe pavadinkime ją Roma.

Visus tris interviu atlikau netiesioginiu būdu, tačiau informatyviai ir kokybiškai. Taip atsitiko todėl, kad visą mėnesį prieš neturėjau galimybės grįžti namo (studijuoju Kaune, tačiau esu kilusi ir gyvenu Kupiškio rajone) ir pasikalbėti su informantais, dėl įtempto studijų grafiko bei intensyvios veiklos nevyriausybinėje organizacijoje AIESEC. Taigi, toliau trumpai apžvelgsiu interviu seką ir kaip man sekėsi.


Reziumė

Autorius
lukask
Tipas
Referatas
Dalykas
Psichologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 11, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Poreikių ir motyvų samprata

Psichologija Referatas 2013 m. deimutyyy
Motyvas – elgesio, psichologinės priežastys, skatinančios žmogų veikti, susijusios su jo poreikių tenkinimu. Tiesiogiai motyvų stebėti ir tirti neįmanoma, apie juos sprendžiame iš...

Manipuliacijų samprata ir jų tipai

Psichologija Referatas waidulia
Šiuolaikinė manipuliacija nestovi vietoje – jis vystosi ir nuolat tobulėja. Jis taip pat siekia perprasti žmogaus prigimties paslaptis, tačiau turėdamas vieną vienintelį tikslą...