Gotlobo Herberto Bidermano (Gottlob Herbert Bidermann) „Mirtiname mūšyje. Nuo Krymo iki Kuršo 1941-1945. Vokiečių pėstininko atsiminimai“ recenzija

8 psl. / 1685 žod.

Ištrauka

Pasirinkau recenzuoti Gotlobo Herberto Bidermano (Gottlob Herbert Bidermann) knygą „Mirtiname mūšyje. Nuo Krymo iki Kuršo 1941-1945. Vokiečių pėstininko atsiminimai“, kurioje gan smulkiai, diena iš dienos, autoriaus akimis yra aprašomas Vermachto 132-osios pėstininkų divizijos, kuri buvo suformuota dar 1940 metų Spalio penktąją, kareivių žygis į rytus 1941 metais. Visai to nežinodami, iš Vakarų Lenkijos lygumų kareiviai patraukę į rytus su mintimi, kad jų pareiga yra išlaisvinti pasaulį iš bolševizmo grėsmės – turės kariauti dar ketverius metus, iki 1945 metų, per tą laiką šios divizijos gretos bus smarkiai išretintos.

Šioje knygoje yra puikiai suderinti koviniai 132-osios pėstininkų divizijos įvykiai ir autoriaus išgyvenimai kariaujant Rytų Fronte. Autorius kovojo bene žiauriausiose Antrojo Pasaulinio karo kovose tarp nacistinės Vokietijos ir komunistinės Sovietų Sąjungos, bet atpasakoja savo išgyvenimus labai paprastai, susikoncentravęs ties pagrindine tema ir ramiu tonu, kuris taip pat išduoda ten vyravusias emocijas – neviltį ir žiaurumą. Tiesa, kaip pats autorius teigė, šie atsiminimai yra skirti jo kovos draugams, todėl ir pats knygos stilius nėra visiškai pritaikytas plačiajai visuomenei, bet viskas yra gana aišku ir suprantama. Gotlobas Herbertas Bidermanas buvo apdovanotas dviem Geležiniais kryžiais (Eisernes kreuz), Krymo skydu (Krim), artimosios kovos ženkliuku, auksiniu vokiečių kryžiumi (Deutsches Kreuz), auksiniu ženkleliu už sužeidimą, kadangi buvo sužeistas penkis kartus (das Verwundetenabzeichen), Garbės sagtimi (Ehrenblatt des Heeres) ir tanko sunaikinimo ženklu (Sonderabzeichen für das Niederkämpfen von Panzerkampfwagen durch Einzelkämpfer). Autorius yra vienas iš nedaugelio, kuris kariaudamas Kryme, Leningrade ir galiausiai pačiame Kuršo katile, išbuvo net ketverius metus ir išliko gyvas.


Reziumė

Autorius
humanitarian
Tipas
Referatas
Dalykas
Istorija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 22, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Istorijos viso kurso konspektas VBE

Istorija Konspektas neila
Konspekte pateiktas visas istorijos kursas, todėl tikrai pravers besiruošiant istorijos valstybiniam egzaminui. Informacija pateikta labai glaustai, todėl lengva mokytis.

Straipsnio "Imperial Russia's African Colony" recenzija

Istorija Rašinys 2012 m. humanitarian
Šioje recenzijoje bus analizuojamas Patrick Joseph Rollins 1968 metais „Russian review“ pasirodęs straipsnis „Imperial Russia‘s African Colony“ („Imperijinės Rusijos Afrikos kolonija“). Apie patį...

Istorija: Kryžiaus žygiai (lentelė)

Istorija Paruoštukė 2015 m. besmart
Paruoštukė istorijos pamokai apie Kryžiaus žygius (visi 8 žygiai + vaikų žygiai). Medžiaga sukonspektuota ir pateikta aiškioje lentelėje (žygis - metai - eiga).